Parkedeki Boya Lekesi Nasıl Çıkar?

Parkedeki Boya Lekesi Nasıl Çıkar?

Evde duvarları boyama işlemi yapılırken ya da evde bulunan mobilyaların boyanması esnasında parkelere boya dökülmesi çok sık rastlanılan bir durumdur. Parkelere dökülen boyaların çıkarılması için birkaç yöntem uygulanabilmektedir.

Parkedeki boya lekelerinin çıkarılabilmesi için uygulanabilecek yöntemler aşağıda anlatılmaktadır. Parkelerinize zarar vermeden boya lekelerini çıkarmak için aşağıdaki yöntemleri harfiyen uygulayınız.

Parkede dökülen boya lekelerini kurumaya fırsat vermeden silmek çok önemlidir. Aksi halde parkeden çıkarmak biraz daha fazla emek ve zaman istemektedir. Parkedeki ıslak boya lekelerini çıkarırken dış kısımdan iç kısıma doğru silme işlemi gerçekleştiriniz. Bu sayede ıslak boyanın etrafa yayılmasını önlemiş olursunuz.

1-)Tiner Kullanın

Tiner boyanın en fazla çözündüğü kimyasal sıvıdır. Tiner ile parke üzerindeki boya lekelerini kolayca silebilirsiniz. Bu işlem için bir beze bol miktarda tiner dökebilir ve ardından bu tinerli bez ile boya lekelerinin olduğu yerleri silebilirsiniz.

2-)Aseton Kullanın

Aseton acil durumlarda hızlı müdahale için kullanılabilecek alternatif bir yöntemdir. Asetonu bir pamuklu beze dökün, bu işlemin ardından pamuklu bez ile boya lekelerini güzel bir şekilde siliniz. Bazı durumlarda aseton çok uçucu olduğu için bezin üzerine dökülerek işlem yapıldığında yeterince etkili olamaz. Böyle durumlarda direkt boyanın üzerine dökün ve sonrasında silme işlemini yapın.

3-)Pudra Kullanın

Özellikle parkeye dökülen yağlı boyaların çıkarılmasında pudra kullanılmaktadır. Pudrayı boya lekelerinin üzerine dökünüz ardından bir miktar yaydırın.

Yağlı boyaların üzerine pudra döktükten sonra etil alkol ya da kolonya dökerek bir bez yardımı ile silme işlemi gerçekleştirin. Bu işlemi yağlı boyanın döküldüğü parkelerde gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz.

4-)Keskin Aletler Kullanın

Bu yöntem çok tavsiye edilmemekle birlikte acil durumlarda kullanılabilmektedir. Parke üzerine dökülen boyayı çıkarmak için jilet, maket bıçağı gibi keskin bir aletten yararlanarak kazıyabilirsiniz.

Ancak bu işlem parkelerin çizilmesine sebep olabileceğinden dolayı çoğu zaman tavsiye edilmemektedir. Bu yöntemi uygulayacak kişiler parkenin daha az zarar görmesini sağlamak amacıyla zeytinyağ gibi yağlı bir madde kullanabilir. Bu sayede sürtünme azalır ve parke zarar görmez.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ