Parmaklarda Uçuk Şeklinde Şişlik

Parmaklarda Uçuk Şeklinde Şişlik

Parmaklarda uçuk şeklinde şişlik oluşumu travmalara bağlı olarak oluşup kısa süre içerisinde travmanın etkisinin gitmesiyle geçebileceği gibi bazı rahatsızlıklara bağlı olarak oluşup uzun süre boyunca var olabilir.

Parmakların uzun süreli kullanılmasına, bir yerlere çarpmasına bağlı olarak uçuğa benzer yara ve şişliklerin oluşması sık yaşanılan bir sorundur ancak kısa süre içerisinde geçmektedir.

Parmaklarda uçuk şeklinde şişlik;

  • Özellikle ayak parmaklarında kapalı ayakkabı giymeye bağlı olarak nasır oluşumu söz konusu olabilir. Bazı nasır oluşumları uçuğa benzeyebilir. Genellikle bu tarz nasırlar iltihaplı oluşumlardır ve bakımı çok önemlidir.
  • Yaz aylarında terlemenin artışı ile kapalı ayakkabı giyen kişilerin ayak parmaklarında mantar enfeksiyonlarına bağlı olarak uçuk şeklinde şişlik oluşumu söz konusudur.

Parmaklarda meydana gelen şişliklerin bir diğer sebebi yağ bezeleridir. Yağ bezeleri vücudun hemen hemen her yerinde meydana gelebilen oluşumlardır. Çoğu zaman parmaklarda meydana gelen bu yağ bezeleri nasır ile karıştırılmaktadır. Ancak yağ bezeleri nasırlara göre daha yumuşak oluşumlardır.

Parmaklarda Uçuk Şeklindeki Oluşan Şişliklerin Tedavisi

Parmak uçlarında meydana gelen şişlikler kişinin gündelik yaşantısında yaptığı işleri yapmasına engel olabilir. Görsel açıdan da rahatsızlık oluşturabilecek bu şişliklerin kısa sürede tedavi edilmesi büyük önem taşımaktadır.

Şişliklerin bazıları iltihaplı olabilir ve giderek büyüyebilir. Bu durumda kişinin öncelikli olarak şişliğin büyümesini durdurması için ilaç tedavisi görmesi gerekli olabilir. Ardından genellikle şişlik ufak bir operasyon ile alınır.

Parmaklarda oluşan şişliklerin uçuğa benzemesinin bir diğer sebebi oluşan şişliğin virüs kaynaklı olabilmesidir. Virüs kaynaklı bu oluşumlarda kişinin topikal antiviral ilaç kullanması gerekli olabilir. Gerekli durumda doktor kontrolünde oral yoldan da antiviral ilaç kullanımı sağlanabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ