Paslanmış Kolye Zinciri Nasıl Temizlenir?

Paslanmış Kolye Zinciri Nasıl Temizlenir?

Kolye zincirlerinin su ile temas etmesi, parfüm ve deodorant gibi kimyasal maddeler ile temas etmesi sonucunda paslanma, kararma meydana gelebilmektedir. Kolye zincirlerinde meydana gelen kararmalar alınacak birkaç önlem ile önlenebilir. Bu önlemlerin başında su ile temasın kesilmesi, kimyasal maddeler ile etkileşimin engellenmesi gelmektedir.

Bazı kolye zincirleri hava ile uzun süreli temas etmek sonucunda da meydana gelebilmektedir. Özellikle gümüş ya da benzeri türevlerden meydana gelen kolye zincirleri havanın oksijeni ile temasa girerek okside olmakta ve kararmaktadır.

Kararan kolye zincirlerinin temizlenmesi için uygulanabilecek yöntemler aşağıda ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır. Sizin için uygun olan yöntemlerden birini seçerek uygulayabilirsiniz. Yöntemde anlatılan basamakları ayrıntılı bir şekilde uygulayınız.

1-)Gazlı Bez ile Silin

Özellikle metal ham maddeli kolye zincirlerinin temizlenmesi, paslarının arındırılması için uygulanabilecek ideal bir yöntemdir. Burada kullanacağınız gazlı bez optikçilerde, gümüş malzeme satan mağazalarda bulunabilmektedir.

2-)Kül ile Siliniz

Sigara ya da yakılan odunların ardından kalan külleri kullanarak paslanan kolye zincirlerini temizleyebilirsiniz. Burada yapmanız gereken paslanan zinciri bir süre kül içerisinde bekletiniz. Bekleme işleminin ardından elleriniz ile ovarak yavaş yavaş kül ile pasları temizleyiniz. Bu işlemin ardından daha etkili olması için gazlı bez ile kolye zincirini silebilirsiniz.

3-)Hava ile Teması Kesiniz

Bu aşama paslanmış kolyeyi temizlemeden farklı olarak kolye zincirlerinin paslanmasını önlemek için alınacak bir önlemdir. Burada yapmanız gereken hava ile temas etmeyen kolye kutuları almanız. Kullanım sonrasında kolyelerinizi bu kutular içerisinde saklayınız bu şekilde kolyelerin paslanmasının önüne geçmiş olursunuz.

4-)Karbonat ile Ovunuz

Karbonat pas lekelerini çıkarmak için sık sık kulanılan bir maddedir. Paslanmış kolye zincirlerini temizlemek için karbonatı bulamaç haline getiriniz ve ardından kolye zincirini bu bulamaç ile iyice ovunuz. Bir süre bekletiniz ve ardından ılık su ile yıkayıp kurutunuz. Bu işlemi ve yukarıda anlatılan diğer yöntemleri paslanmanın miktarına bağlı olarak birden fazla kez uygulamanız gerekli olabilir.

5-)Kimyasal Pas Sökücü Kullanın

Piyasada bulunan pas sökücü kimyasal maddelerden herhangi birini kullanarak kolye zincirinde oluşan pas lekelerinden kolaylıkla kurtulabilirsiniz. Burada yumuşak bir bez üzerine kimyasalı dökünüz ve bu bez ile paslı kısımları siliniz. Direkt kolye zincirinin üzerine kimyasalı dökerek müdahale etmeyiniz. Böyle bir müdahale kolye zincirinde aşınmaya ve kopmaya sebep olabilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ