Patates Püresi Nasıl Isıtılır?

Patates Püresi Nasıl Isıtılır?

Patates püresi nasıl ısıtılır hakkında bilgi almak istiyorsanız, yazımıza göz atabilirsiniz. Patates püresi genellikle yemeklerin yanında tüketilen, hafif bir yemek türüdür. Meze olarak da görülebilen patates püresini hazırlamak çok pratik olduğu için çoğu kişi tarafından yemeklerin yanında tercih edilen bir aperatiftir.

Patates püresini hazırlamak da aynı derecede basit işlemler ile yapılmaktadır. Az ve ucuz malzemeler ile yapabileceğiniz patates pürelerini akşam yemeklerinde ya da öğle yemeklerinde alternatif bir tat olarak kullanabilirsiniz.

Patates Püresinin Isıtma Yolları Nelerdir?

Patates püresini ısıtabilmek için birçok farklı yol bulunmaktadır. Sıcak bir biçimde yenmesi tavsiye edilen patates püreleri bu şekilde çok daha yumuşak ve kıvamlı olmaktadır. Patates püresini farklı şekillerde ısıtarak kıvamlı ve yumuşak bir biçimde servis edebilirsiniz.

1-)Yumuşak ve Kıvamlı Patates Püresi Hazırlamak

Patates püresini çok daha yumuşak ve kıvamlı bir hale getirebilmek için patates püresinin yanı sıra az miktarda yağ ve krema kullanımı gereklidir. Sonrasında bir tencerenin tabanını yağlayın ve kremayı yavaşça ekleyin. Kremayı bir süre karıştırdıktan sonra patates püresini krema karışımının içine dökün ve karıştırmaya devam edin. Patates püreniz bu şekilde 4 saate kadar yumuşak ve sıcak olarak kalacaktır.

2-)Önceki Günün Patates Püresini Isıtmak

Bir önceki gün hazırladığınız ve dolapta muhafaza ettiğiniz patates püresini ısıtabilmek için çok daha fazla krema ve yağ gereklidir. Patates püresine fazla miktarda yağ ve krema ekleyin. Sonrasında bu karışımı güveç içinde ağzı kapalı biçimde bir gün boyunca dolapta bekleyin. Servis etmeden önce karışımın üstüne hafif miktarda tereyağı sürerek fırında ısıtın. Sonrasında kıvamlı bir biçimde patates püresini tüketebilirsiniz.

3-)Kısa Süreli Patates Püresi Isıtmak İçin

Acil bir misafiriniz geliyorsa ve patates püreniz soğuksa, kısa süreli sıcak kalmasını sağlamak için farklı bir yöntem tercih edebilirsiniz. Bu yöntemi uygulamak için patates püresi kabının üstünü örtün ve püreyi kaynayan bir çaydanlığın üstüne oturtun. Ara ara karıştırarak patates püresinin sıcak kalmasını sağlayabilirsiniz.

Patates Püresi Nasıl Hazırlanır?

Gerekli Malzemeler:

  • 4 tane patates,
  • 2 çorba kaşığı tereyağ,
  • Tuz,
  • 1 su bardağı süt,
  • İsteğe göre kaşar rendesi.

Yapılışı:

  • Sıcak su içinde patatesleri haşlayın.
  • Haşlanan patatesleri çatal yardımı ile ezin. İçine bir miktar tuz katın.
  • Sonrasında tencerenin içine tereyağı koyun, eriyince ezilen patatesleri ve sütü içine katın. İsteğe bağlı olarak kaşarları da dökün ve iyice karıştırın.
  • Belirli bir kıvama gelince tencerenin altını kapatın ve püreyi soğumaya bırakın.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ