Patates Püresi Nasıl Saklanır?

Patates Püresi Nasıl Saklanır?

Patates, kendisinden çok çeşitli yiyecekler hazırlamaya uygun, lezzetli ve besleyici olması nedeniyle sevilen bir yiyecektir. Patates püresi de çeşitli et ve tavuk yemeklerinin yanında genellikle tercih sebebidir. Peki yapması kolay, yemesi son derece güzel olan patates püresini nasıl daha uzun süre saklayabilirsiniz? Sağlık açısından da saklama koşulları önemli olan bu gıda için dikkat edebileceğiniz birkaç önemli nokta mevcuttur.

Patates Püresi Nasıl Muhafaza Edilir?

1-)Limon ve Süt Oranına Dikkat Edin

Hem renginin parlaklığı hem de aroması için patates püresinde limon suyu kullanılır. Süt ise demirbaş malzemelerden birisidir. Peki bu vazgeçilmez malzemelerin patates püresinin daha çabuk bozulmasına sebep olabileceğini biliyor muydunuz?

Süt kolayca bakteri üreme ihtimali ve limon suyu da pürenin tadını bozma ve küflenmesine sebep olma ihtimali nedeniyle patates püresinin hazırlanmasında miktarına dikkat edilmesi gereken malzemelerden ikisidir. Bu nedenle pürenin yapım aşamasında özellikle dikkat etmeniz gereken kısım, kullanacağınız limon suyu ve sütün miktarı ile sütün önceden kaynatılarak püreye koyulmasıdır.

Limon suyunu püre içinde kolayca dağılacak ve kaybolacak şekilde kullanmanız, bozulmasının gecikmesi için faydalı olacaktır. Sütü ise patatesle karıştırmadan önce kaynatırsanız bakteri üremesi ve çabuk bozulmasının önüne geçebilirsiniz. Ayrıca da kullanacağınız süt miktarını tutabildiğiniz kadar az tutarsanız da patates püreniz daha uzun süre dayanacaktır.

2-)Soğutma İşlemi

Püreyi hazırladıktan sonra hemen tüketmeyecekseniz veya henüz soğumadıysa iyice soğutmaya dikkat etmelisiniz. Buzdolabına sıcakken koyulan yiyecekler daha çabuk bozulacaktır. Bu nedenle pürenizi de hazırladığınız kapta sıcaklığını kaybettiğinden emin olmadan buzdolabına kaldırmamaya özen göstermelisiniz.

3-)Cam Saklama Kabı

Eğer diğer koşullara dikkat ettiyseniz şimdi en önemli aşamaya geldik. Saklama kabının plastik yerine cam olması, pürenizin tüketim ömrünü uzatmak için en çok özen göstermeniz gereken adımdır. Hem plastikten daha sağlıklı bir madde olması hem de buzdolabında soğuğu daha çabuk ve eşit şekilde muhafaza edebilmesi nedeniyle cam malzemeleri tercih etmeniz iyi olacaktır.

4-)Tuz

Tuz, gıdaların saklanmasında uzun ömürlülük için sıkça tercih edilen bir malzemedir. Patates pürenizi saklarken de hazırlarken zaten tuz attığınız pürenizin tadını fazla etkilememesi için çok az miktarda tuz serperek karıştırın ve buzdolabına bu şekilde kaldırmayı deneyin. Patates pürenizin daha uzun süre dayandığını göreceksiniz.

Tüm bu yöntemler patates püresinin daha uzun ve sağlıklı şekilde muhafaza edilebilmesi için kullanabileceğiniz yöntemlerdir. Ancak unutmayınız ki patates püresinin saklama ömrü en fazla üç dört gündür. Bu süre içinde tüketmeye dikkat etmelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ