Pazı Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Pazı Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Pazı derin dondurucada muhafaza edebileceğiniz sebze türlerinden birisidir. Bunun için belirli saklama koşullarına uygun hareket ederek pazıyı uzun süreli olacak biçimde tüketebilirsiniz. Pazı, ıspanakgiller familyasında yer alan bir sebze türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Ülkemizde de sevilen bir sebze türü olan pazı ile çeşitli yemekler yapmak mümkündür.

Pazı, yeşil renkte, büyük sapları olan uzun bir sebzedir. Yeşillik türleri arasında yer alan pazının diğer bir ismi de yabani ıspanaktır. Halk arasında pazı olarak bilinen yabani ıspanak kendi kendine yetişebilmesi ile ilgi çeken bir üründür. İsteyen kişilerin pazı tohumları kullanımı ile bu ürünleri bahçesinde ya da serasında yetiştirmesi de mümkündür. Pazı çok sağlıklı bir besin türüdür.

Pazı Nasıl Saklanmalı?

  • Pazıyı en uygun ortamlarda saklayarak uzun süre tüketimini yapabilirsiniz. Bunun için derin dondurucu iyi bir seçenek olacaktır.
  • Pazıyı uygun bir biçimde saklamak için öncelikle haşlayabilirsiniz. Bunun için öncelikle pazı yapraklarının tamamını sirkeli su ile yıkamanız sonrasında da yaprakları yıkamanız gereklidir. Bu işlemlerde sonra pazıyı derin dondurucu içinde saklamanız mümkündür. Pişirilmiş pazıları saklayabilmek için havası alınmış bir poşet kullanımı yapılmasına özen gösterilmelidir.
  • Diğer bir saklama yöntemi için öncelikle pazı yapraklarını sirkeli su ile yıkamalı, kurutmalı ve sonrasında bu yaprakları poşetlere koymalısınız. Sonrasında poşetlerin buzdolabına konulması gereklidir. Bu şekilde saklanan pazıları 2 ay boyunca kullanmanız mümkün olacaktır.
  • Pazıları isteğe bağlı olarak şok yöntemi ile birlikte de saklayabilirsiniz. Bu yöntemi kullanabilmek için öncelikle sebzenin tüm yaprakları yıkanmalı, kurutulmalı ve sonrasında da kaynayan su içinde en fazla 5 saniye olacak biçimde bekletilmelidir. Sonrasında bu kaynamış pazı yaprakları soğuk su içinde süzülmeli ve buzdolabı poşeti içine konularak hava almayacak biçimde ağzı kapanmalıdır. Bu şekilde saklanan pazıları en fazla 5 ay boyunca tüketmeniz mümkün olacaktır.
  • Pazıları saklamak için tercih edilebilecek son yöntemde ise önce pazı yaprakları yıkanır, sonrasında süzülür ve yapraklar ayrılır. Ayrılan yapraklar kaynayan su içinde maksimum 3 dakika kaynatılır ve tekrar süzülerek özel vakumlu poşetlere konulmalıdır. Bu işlem ile saklanan pazıların da ömrü uzun olacaktır.

Mutfakta Pazı Kullanımı

Yabani ıspanak olarak anılan pazı ile çeşitli yemekler yapabilirsiniz. Pazıyı yıkayıp üzerine limon sıkarak balık vb. et yemeklerinin yanında salata olarak tüketim yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra pazıyı yemeklerde de kullanabilirsiniz. Pazı ile yapılan sarma, pazı yahnisi gibi yemek türleri ülkemizin birçok farklı bölgesinde sevilerek tüketilen yiyecekler arasında yer almaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ