Perdedeki Boya Lekesi Nasıl Çıkar?

Perdedeki Boya Lekesi Nasıl Çıkar?

Evin boyanması esnasında perdelerin çıkarılmaması, kurumamış duvara perdelerin değmesi ya da boyama işlemi esnasında perdelere boyanın sıçraması gibi çeşitli nedenlerden dolayı perdelerde boya lekesi oluşabilir. Bu durum farkedildiği gibi müdahale yapılmalıdır. Aksi halde kuruyan boyanın çıkarılması imkansız bir hal alabilmektedir.

Perdede oluşan boya lekesini perde kumaşına zarar vermeden çıkarabilmek önemlidir. Aşağıda boya lekesinin perde kumaşına zarar vermeden ve perde üzerinde dağılmadan çıkarılmasını sağlayacak yöntemler anlatılmaktadır. Siz de sizin için en uygun ve pratik olan yöntemi seçerek uygulayabilirsiniz. Etkili ve kesin çözüm için adımları doğru bir şekilde takip ettiğinizden emin olunuz.

1-)Sabunlu Su Kullanın

Boya lekesi bulunan perdeyi zaman kaybetmeden ılık su içerisine koyunuz. Lekenin kurumasına izin vermeyiniz. Bu şekilde lekenin çıkması daha zor bir hal alır. Ilık su içerisindeki perdenin üzerine boya lekesini çıkarmak için sabun tozu ilave ediniz ya da sabun ile lekeli bölgeyi ovalayınız. Lekenin daha fazla yayılmasını önlemek için pamuklu bir bezi sabun ile köpürterek lekeli bölgeyi silebilirsiniz. Bu işlemin ardından perdeyi yıkama koşularına uygun olarak çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz.

2-)Beyaz Sirke Kullanın

Beyaz sirke, bir çok lekenin çıkarılması için kadınlar tarafından ev işlerinde kullanılmaktadır. Boya lekesinin hızla çıkarılmasını sağlar. Özellikle boyanın çıkarılması sonrası geride kalan matlaşmanın giderilmesi için beyaz sirkeden yararlanılmaktadır. Beyaz sirkeyi ılık su içerisine dökerek perdenin lekeli kısmını bu su içerisinde bekletiniz ya da çamaşır makinesinin deterjan gözüne beyaz sirke ilave edebilirsiniz.

Beyaz sirke, geride hafif bir koku bırakabilir. Bu koku genellikle havalandırma ile kendiliğinden çıkmaktadır. Ancak bu kokudan rahatsız olan kişiler için lekenin çıkarılması ardından kokulu yumuşatıcı ile ikinci kez yıkanması önerilmektedir.

3-)Tiner Kullanın

Tiner, özellikle yağlı boyaların lekesini çıkarmak için uygulanabilecek bir yöntemdir. Lekeli bölgeye az miktarda tiner dökünüz ve ovalayınız. Bu işlemi pamuklu bir beze dökerek de gerçekleştirebilirsiniz. Tiner, anorganik bir maddedir. Benzer benzeri çözer mantığı ile boya lekesinin kolayca çıkarılmasını sağlamaktadır.

Açık renkli tül ve perdelerde lekeyi çıkarma işleminde dikkatli olunması gerekmektedir. Aynı zamanda tineri seyrek olarak kullanmak, tül ve perdelerin yıpranmasını engellemektedir. Seyreltmeden direkt olarak perde üzerinde kullanmayınız. Tinerden geriye kalan kötü kokuyu gidermek için de mutlaka perdeyi bol su ile yıkayınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ