Peynirli Poğaça Nasıl Saklanır?

Peynirli Poğaça Nasıl Saklanır?

Hamur işleri ev hanımlarının vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır. Özellikle günlerde, akşam gelen ani misafirlerde, hafta sonu kahvaltılarında hamur işleri olmazsa olmazdır. Bazı hamur işleri yapımı zor ya da zahmetli olduğu için önceden yapılır ve kullanılacak zaman için saklanılır ya da çok fazla yapılan hamur işleri bozulmaması için yenilene kadar güzel bir şekilde saklanır.

Peynirli poğaça saklanması zor olan bir hamur işidir. İçerisinde peynir bulunmasından dolayı bozulma zamanı çok daha hızlıdır. Peynir çok çabuk bozulabilen ve küf oluşturabilen bir gıdadır. Peynirli poğaçanın saklanması için uygulanacak birkaç püf nokta ile peynirli poğaçaları saklamak artık mümkündür.

1-)Hava Almayan Kaplarda

Hava ile temas etmesi poğaçanın çok hızlı bir şekilde bozulmasına sebep olur. Bu sebeple hava ile temasını kesmek için ağzı kapalı kapların kullanılması gerekmektedir.

Poğaça saklamada yapılan en büyük hata poğaçaları sıcakken kaplara koymaktır. Bu çok yanlıştır. Muhakkak poğaçaların soğumasını bekleyin. Soğuyan poğaçaları kaplara koyunuz ve ağzını sıkıca kapatınız. Bu kapları aşırı güneş ışığı almayan ve sıcak olmayan yerlerde saklayınız. Bu şekilde poğaça tazeliğini kaybetmeden en az 4-5 gün saklanabilir.

2-)Alüminyum Folyo ve Buzdolabı Poşeti Kullanın

Özellikle buzdolabında saklanılmak üzere yapılan poğaçalarda ilk olarak yapılması gereken poğaçalar soğuduktan sonra alüminyum folyo ile güzelce sarılmasıdır. Alüminyum folyo ile sarılan poğaçalar buzdolabı poşetlerine konulmalı ve bu şekilde muhafaza edilmelidir.

Bu şekilde buzdolabının sebze ve meyve konulan kısmına konulur ise tazeliğini yitirmeden bir hafta boyunca durabilir. Eğer dondurucu kısmına bu şekilde konulur ise istenildiği zaman kullanılmak üzere saklanabilir.

NOT: Dondurucuda saklanılan poğaçaları ısıtmadan önce tazeliğini bozmamak için muhakkak poğaçaların buzlarından kurtulmasını bekleyiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ