Pilav Kaç Günde Bozulur?

Pilav Kaç Günde Bozulur?

Türk mutfaklarında sık tüketilen yemeklerden birisi olan pilavın kaç günde bozulduğunu öğrenerek çok daha sağlıklı bir kullanım yapabilirsiniz. Pilav hem pratik yapımı hem de sevilen bir tat olması nedeniyle ülkemizde çok sık tüketilen bir yemek türüdür. Pilav yalnızca ülkemizde değil, tüm dünyada sevilerek tüketilen bir yemektir. Özellikle Çin gibi uzakdoğu ülkelerinde de sevilen pilavın iki farklı türü bulunur. Pirinç ve bulgur pilavı en çok bilinen yemek türleri arasındadır ve oldukça yararlı besinler olarak karşımıza çıkmaktadır.

Pirinç ve bulgur pilavı ülkemizde ana menü içinde yer alan yemek türlerinden birisidir. Bu yemek türlerinin yanı sıra çorba, etli yemekler de ana menünün diğer öğeleri arasında yer almaktadır.

Pirinç Pilavı Kaç Günde Bozulur?

Pirinç pilavı yapıldıktan sonra kısa süre içinde tüketilmelidir. Pirinç pilavını muhafaza etmek için en uygun yer buzdolabı olacaktır. Bu sayede pişirilen pirinç pilavını bir haftaya kadar tüketmek uygun olacaktır. Elbette pirinç pilavının bozulmasını etkileyen öğelerden birisi de ne kadar sık ısıtıldığıdır. Pirinç pilavını ne kadar çok ısıtırsanız o kadar bozulacaktır. Bunun için pilavı ısıtmak için tavada ısıtmak yerine mikrodalga fırında ısıtma işlemi tercih edilmelidir.

Pirinç pilavının tamamı değil, yalnızca tüketilecek kadar olan kısmı ısıtılmalıdır. Bu sayede pilavın ömrü çok daha uzun olacaktır. Pirinç pilavın ağzı kapalı bir biçimde, buzdolabında muhafaza etmeniz en uygunu olacaktır.

Bulgur Pilavı Kaç Günde Bozulur?

Bulgur pilavı, pirinç pilavına göre çok daha kısa süre içinde bozulacağı için dikkat edilmelidir. Özellikle yazın, sıcak havalarda bulgur pilavı kısa süre içinde bozulmaktadır. Yazın tüketilen bulgur pilavını 1 gün içinde tüketmek en ideal kullanım şekli olacaktır. Kışın bulgur pilavının tüketim süresi daha uzun olsa bile yine de pişirilen bulgur pilavını en fazla 2 gün içinde tüketmek uygun olacaktır.

Bulgur pilavının yumuşaması, kötü bir koku yayması bozulduğunun en büyük işaretidir. Bu gibi durumlarda kişinin bulgur pilavını çöpe atması uygun bir davranış şekli olacaktır. Bulgur pilavının açık alanda değil serin, kapalı bir alanda saklanmasına da özen gösterilmelidir.

Pilav Nasıl Muhafaza Edilir?

Bulgur ve pirinç pilavını muhafaza etmek için en uygun saklama koşulu buzdolabında saklamak olacaktır. Pilavı pişirdiğiniz tencereyi buzdolabında bekletebilir ve bu şekilde tüketim yapabilirsiniz. Bunun yerine pilavı ağzı kapaklı bir cam kabın içinde bekletmeniz de bozulmaması için iyi bir adım olacaktır. Pilavın ağzı kapalı olması ve serin bir yerde muhafaza edilmesi çok önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ