Pirinç Avize Nasıl Temizlenir?

Pirinç Avize Nasıl Temizlenir?

Salonlara derin ve anlamlı bir hava katan avizeler birçok kişi için vazgeçilmez bir aydınlatma aracıdır. Salonlara bu derinliği veren avizeler zaman geçtikçe deforme olmaya ve kirlenmeye başlarlar. Kristalleri ve pirinç gövdeleri zamanla parlaklıklarını yitirirler ve kararmaya başlarlar. Bu noktada ise pirinç avizeleri temizlemek can sıkıcı bir durum gibi gözükebilir. Ancak belirli teknikler ve yöntemler kullanılarak bu sorunun üstesinden kolaylıkla gelinebilir. Pirinç avizeleri temizlemek için bulaşık deterjanı, domates suyu, limon, kabartma tozu ve zeytinyağı gereklidir.

1-)Limon ve Kabartma tozu ile Temizlik

Pirinç avizelerin temizlenmesi için limon ve kabartma tozu kullanmak oldukça etkili bir yöntemdir. İlk olarak bir limonu ortadan ikiye kesin ve bir paket kabartma tozu hazırlayın. Malzemeleri hazırladıktan sonra yarım limonu bir kaba sıkın ve ardından üzerine kabartma tozu ekleyin. Malzemeleri kaba ekledikten sonra iyice karıştırın. Karışım macun kıvamına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Daha sonra macun kıvamına gelen karışımı bir bez yardımı ile pirinç avizenin üzerine sürün. Sürerken ovalamak daha da iyi sonuçlar verir. Ancak pirinç çok narin bir malzeme olduğu için oldukça dikkatli olunmalı. Bu işlemleri tamamladıktan sonra pirinç avizeyi iyice durulayın.

2-)Bulaşık Deterjanı ile Temizlik

Pirinç avizeleri temizlemek için bulaşık deterjanı kullanmak pratik bir yöntemdir. Öncelikle bulaşık süngerine az miktarda bulaşık deterjanı dökün. Daha sonra pirinç avizeyi bu sünger ile silin. Bu işlemi yaparken avizeyi çizmemek adına özen gösterin. İşlem tamamlandıktan sonra pirinç avizeyi ılık su ile güzelce durulayın. İşlemler tamamlandığında pirinç avize eski parlaklığına ve temizliğine kavuşmuş olacaktır.

3-)Domates suyu ile Temizlik

Evlerde kolaylıkla bulunabilen domates suyunu pirinç avizenin üzerine sürün. Bu işlemin ardından yarım saat bekleyin. Yarım saatin sonunda pirinç avize ılık su ile güzelce durulanmalıdır. İşlemler tamamlandıktan sonra olumlu sonuçlar gözlenecektir.

4-)Zeytinyağı ile Temizlik

Pirinç avizelerin temizlenmesi için zeytinyağı kullanmak temizlenmesini sağlarken parlatılmasına da yardımcı olmaktadır. İlk olarak biraz zeytinyağını temiz bir beze dökün. Daha sonra bu bez ile pirinç avizenizi güzelce silin. Silme işlemi tamamlandıktan sonra pirinç avizeyi ılık su ile durulayın. Tüm bu aşamaların sonunda pirinç avizenin tertemiz olduğunu ve eski parlaklığına kavuştuğunu göreceksiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ