Pirinç Eşyalar Nasıl Parlatılır?

Pirinç Eşyalar Nasıl Parlatılır?

Ev eşyalarının temizliği her zaman çetrefilli bir iş haline gelebilir. Bu işlemi bu kadar çetrefilli hale getiren ise eşyaların birbirinden farklı malzemelerden yapılmış olması ve her malzeme için ayrı bir yöntem uygulanmasının gerekliliğidir. Pirinç eşyalar son yıllarda moda olmasıyla birlikte yaygınlaşarak hemen hemen her evde; müzik aletleri, kapı kolları, mutfak eşyaları gibi örnekler ile yer almaya başladılar. Pirinç eşyalar zaman geçtikçe parlaklıklarını kaybederken bir yandan da kararmaya başlarlar. Pirinç eşyalara eski parlaklıklarını kazandırmak için bir miktar sirke, bir limon, çok az sofra tuzu, 2 tane yumuşak mikro fiber bez, diş fırçası ve sitrik asit kullanılır.

1-)Limon ve Tuz ile Parlatma

Öncelikle limonu ortadan ikiye kesin. Oluşan yarım limonlardan birinin üzerine 1 çay kaşığı kadar sofra tuzu dökün. Sofra tuzu yerine deniz tuzu da kullanabilirsiniz. Elde ettiğiniz bu tuzlu yarım limon ile parlatmak istediğiniz pirinç eşyanızı ovalamaya başlayın. Daha sonra yumuşak mikro fiber bezlerden birini nemlendirecek kadar ıslatın. Nemlendirdiğiniz bu mikro fiber bez ile ovaladığınız pirinç eşyayı silin. Ardından da kuru ve yumuşak olan diğer mikro fiber bez ile kurulayın. Pirinç eşyalarınızın parladığını göreceksiniz.

2-)Sirke ile Parlatma

Sirke, asitli yapısı sayesinde oldukça iyi bir parlatıcıdır. Sirkenin bu özelliğinden yararlanmak için temiz ve yumuşak bir mikro fiber beze bir miktar sirke dökün. Bezin emebileceği miktardan fazla olmamasına özen gösterin. Sirke ile nemlenmiş olması yeterli olacaktır. Sirkeli mikro fiber bez ile pirinç eşyalarınızı dairesel hareketler ile silin. Bu işlemi yaparken eşyalarınızın parladığını göreceksiniz. Sirkeli bez ile sildikten sonra kuru ve yumuşak bir bez ile kurulayın.

3-)Sitrik Asit ile Parlatma

Yoğun kararmaların meydana geldiği durumlarda oldukça etkili olan bir yöntemdir. Bu yöntemi uygulamak için bol miktarda su ve az miktarda sitrik asit gerekmektedir. 3 litre suyun içine 30 gram kadar sitrik asit ekleyin. Parlatmak istediğiniz eşyaların hacimlerine bağlı olarak bu oranlarda karışımı hazırlayın. Pirinç eşyalarınızı bu karışımın içinde 5 dakika bekletin. Fazla girinti çıkıntısı olmayan eşyalar için yumuşak bir bez ile bu karışımın içinde eşyaları ovalayın. Eğer süslemeleri oyuntuları bulunuyorsa, eşyalarınızın bir diş fırçası ile fırçalayın. Tazyikli sıcak su ile iyice durulayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ