Pişmiş Makarna Nasıl Saklanır?

Pişmiş Makarna Nasıl Saklanır?

Pişmiş makarnayı içindeki sosa ya da sebzelere göre uygun bir biçimde muhafaza edebilir, bir süre sağlıklı bir biçimde tüketebilirsiniz. Pişmiş makarna, kuru makarnaya göre çok daha kısa süre içinde bozulabilir ve bozulmuş bir ürünü tüketmek oldukça tehlikelidir. Gıda zehirlenmesine yol açabilen bozulmuş gıdalar özellikle çocuk ve bebeklerden uzak tutulmalıdır.

Pişmiş bir makarnayı uygun bir biçimde muhafaza edebilmek için içindeki maddelere çok dikkat etmek gereklidir. Bilinmelidir ki sade makarnanın kullanım ömrü çok daha uzundur ama aynı şeyi soslu makarnalar için söylemek mümkün değildir. Aynı şekilde tavuk göğsü ya da et ile yapılan makarna çeşitleri de her ne kadar çok sevilse de kullanım ömrü kısadır ve yapıldıktan sonra en kısa zaman içinde tüketilmesine özen gösterilmelidir.

Pişmiş Makarna Nasıl Muhafaza Edilir?

Makarna mutfakların en pratik ve en lezzetli tatlarından birisidir. Her mutfağın vazgeçilmezi olan makarna yemeğini kısa süre içinde yapabilirsiniz. İçindeki besin değerleri sayesinde oldukça doyurucu olan makarnayı ister sade pişirebilir ister soslu yapabilirsiniz. Makarna çabuk bozulan bir yemek türü olmasa da yine de dikkat etmek gereklidir.

Sıcak havalarda açıkta bırakılan makarnalar hemen bozulmakta ve çöpe atılmaktadır. Kış ya da yaz fark etmeksizin tüm makarnalar tencere ya da ağzı kapaklı bir kap içinde buzdolabında muhafaza edilmelidir. Özellikle soslu makarnaların daha çabuk tüketilmesi ve sosun donmaması için uzun süre buzdolabında bekletilmemesi önemli bir detaydır.

Pişmemiş, kuru makarna ise ağzı kapalı biçimde uzun zaman boyunca tüketilebilir.

Makarna Yaparken Gerekli Püf Noktalar

  • Makarna çok basit bir yemek türü olsa da yine de bazı noktalara dikkat etmek gereklidir. Makarna yaparken ilk dikkat edilecek unsurlardan birisi çubuk makarna yapımıdır. ÇoÄŸu kiÅŸi çubuk makarnalar tencereye sığması için bölerek kullanır. Bunun yerine makarnaları bölmeden tencereye atabilir ve yumuÅŸadıkça tencerenin içine iterek bütün halde tüketebilirsiniz.
  • Makarna için gerekli püf noktalarından bir diÄŸeri ise makarna haÅŸlama ile ilgilidir. Makarna suyunun taÅŸmasını önlemek için haÅŸlama suyunun içine bir miktar bitkisel yaÄŸ ekleyebilir ve makarnaya aynı zamanda parlaklık katabilirsiniz.
  • Makarna yapacaklara verilecek tavsiyelerden diÄŸeri sosun tekrar piÅŸirilmemesidir. HaÅŸlanmış makarnayı süzdükten sonra sosu da hemen üzerine dökebilir ve yeniden piÅŸirmeyebilirsiniz. Bu ÅŸekilde çok daha pratik bir kullanım elde edebilirsiniz.
  • Makarna haÅŸlarken kullanılacak su çok fazla olmalıdır. 500 gramlık bir makarna için 5 litre su kullanımı yeterli olacaktır. Tencerenin bu büyüklüğüne uygun bir biçimde seçilmiÅŸ olmasına özen gösterilmelidir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ