Pişmiş Yemek Buzlukta Nasıl Saklanır?

Pişmiş Yemek Buzlukta Nasıl Saklanır?

Çalışan insanların sayısının gün geçtikçe artıyor olması hazır yemek tüketimini de hızla arttırmaktadır. Ancak sağlıklı hazır yemek tüketmek her zaman mümkün olamayabiliyor. Sağlıklı hazır yemek tüketimini arttırmak adına rahat zamanlarda yemek hazırlayıp buzlukta saklamak oldukça faydalı ve kolay bir yöntemdir.

Önceden pişirilmiş olan yemekleri buzlukta saklamak özellikle yoğun dönemlerde can kurtaran görevi üstlenir. Ancak pişirilen yemekleri buzlukta saklamak için doğru yöntemler uygulanmalı ve doğru adımlar izlenmelidir.

Aksi takdirde sağlık açısından olumsuz olabilecek durumlar yaşanabilir. Bu olasılıkları ortadan kaldırmak için dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Pişmiş yemekleri buzlukta saklamak oldukça kolaydır. Bunun için önemli olan tek nokta buzluğa koymak istediğiniz yemeğin ne tarz bir yemek olduğudur. Çorba, ana yemek, zeytinyağlı gibi çeşitlilik gösteren yemekler için farklı noktalara dikkat etmek gerekir.

Pişmiş Yemeği Buzlukta Saklama Yöntemleri

1-)Sıvı Yemekleri Saklama

Çorba gibi sıvı yemekleri buzlukta saklamak gözünüze zor gözükebilir. Özellikle de buzluğunuz fazlası ile dolu ise bu durum daha çok göz korkutucu olabiliyor. Ancak rahatlıkla uygulanabilecek kolay bir yöntem ile sıvı yemekleri buzlukta saklamak oldukça kolaydır. Buzlukta yer sorununuz yoksa sıvı yemeğinizi uygun büyüklükte cam olmayan bir saklama kabının içine koyarak buzlukta rahatlıkla saklayabilirsiniz.

Eğer buzlukta yer sorunu yaşıyorsanız saklamak istediğiniz sıvı yemekleri ince uzun bir kabın içine kilitli poşet yerleştirerek bu poşetin içine dökün. Ardından poşetin kilitlerini sıkıca kapattığınızdan emin olarak buzluğa yatay şekilde yerleştirerek donmasını sağlayın. Bu şekilde dökülme ihtimaline karşı da bir önlem almış olursunuz. Sıvı yemeğiniz donduğu zaman poşeti kabın içinden çıkararak buzluğa yerleştirin.

2-)Sulu Yemekleri Saklama

Sulu yemekleri buzlukta saklamak sıvı yemeklere nazaran daha kolaydır. Bunun için uygun bir saklama kabı kullanabilirsiniz. Saklama kabının içine koymuş olduğunuz sulu yemeği buzlukta rahatlıkla saklayabilirsiniz. Bir diğer yöntem ise sıvı yemeklerde olduğu gibi uzun ve derin bir kabın içine poşet yerleştirerek de donmasını sağlayabilirsiniz. Sulu yemekler sıvı yemeklere oranla daha kıvamlı olduğu için doğrudan kilitli poşetlere ya da buzdolabı poşetlerine yerleştirerek de buzlukta saklayabilirsiniz.

3-)Katı Yemekleri Saklama

Katı yemekler buzlukta saklanması en kolay yemeklerdir. Dökülme riski taşımayan katı yemekleri buzdolabı poşetlerine porsiyonlara ayırarak koyun. Daha sonra da buzluğunuzda bulunan uygun yerlere istediğiniz şekilde rahatlıkla yerleştirin. Sıvı yemeklerde ve sulu yemeklerde uygulanabilen yöntemleri de uygulayabileceğiniz katı yemekler buzlukta rahatlıkla saklanır.

NOT: Buzlukta saklamak için hazırlamış olduğunuz yemeklerin üzerlerine mutlaka hazırlamış olduğunuz günün tarihini yazın. Hazırlamış olduğunuz yemeklerin içerdiği besinler farklılık göstereceği için her yemeğin saklama süresi farklılık gösterir. Bu nedenle yemekleri bozulmadan tüketebilmek adına paketlerin üzerine tarih yazmak oldukça önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ