Pizza Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Pizza Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Pizza, lezzeti ve doyuruculuğu ile sık tercih edilen yiyecekler arasında gelir. Dışarıda yemektense evde yapmayı tercih ederseniz de eğer artarsa uygun koşullar altında uzun süre saklayabilir ve daha sonra yiyebilirsiniz.

Öncelikle pişmiş ve çiğ pizzayı saklamanın koşullarının farklı olduğunu belirtmek gerekir.

Pişmiş Pizza Nasıl Saklanır?

Pişmiş pizzayı buzdolabınızın alt kısmında tercihen +4 derece ısıda birkaç gün saklayabilirsiniz. Burada pizzanızın iyi şekilde paketlenmiş ya da bir saklama kabına koyulmuş olması gerekir çünkü hava alması bozulmasını ve kurumasını hızlandırır. Bu şekilde sakladığını pizzayı uzun süre değil yalnızca birkaç gün saklayabilirsiniz, hemen tüketmeniz gerekir. Buzlukta ise uzun süre saklayabilirsiniz.

Çiğ Pizza Nasıl Saklanır?

Çiğ pizzayı  buzdolabınızın alt kısmında saklamamanız iyi olacaktır çünkü hazırlarken kullandığınız sos ve malzemeler arasında domates varsa bunlar hamurun cıvımasına neden olabilir. Bu nedenle çiğ pizzanızı buzlukta saklamanız iyi olacaktır. Bu şekilde sakladığınız pizzanızı, ürünlerin son kullanma tarihlerini de hesaba katmak kaydıyla istediğiniz zaman çıkarıp pişirebilirsiniz.

Buzlukta saklamanız için de pizzanızın iyi paketlenmiş olması ve birden fazla sayıda pizzayı birlikte koyacaksanız bunların birbiriniz ezmeyecek ve temas etmeyecek şekilde koyulması gerekir. Pizzaları ayrı ayrı buzdolabı poşetlerine veya kutulara koyabilirsiniz.

Dolabınızın cinsine göre ısısı da değişecektir. Pizzanızı derin dondurucularda -18 derecede çok uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Buzdolabında ise -6 derece uygun olacaktır.
Ancak şu çok önemlidir ki buzdolabından çıkarıp pişirdiğiniz (veya ısıttığınız) pizzayı tekrar donduramaz ve ısıtamazsınız. Bu sağlığınız açısından tehdit edici olabilir. Kullandığınız malzemelerin besin değeri de kaybolacaktır.

Buradan yola çıkarak, birden fazla pizzayı aynı pakette saklamanın ve bunların hepsini çıkarıp sıcaklığa maruz bırakıp geri buzdolabına koyamayacağınızı da belirtmekte fayda var. Dolayısıyla pizzalarınızı ayrı ayrı paketlemeniz bu nedenle de önemlidir. Zaten üst üste koyduğunuz çiğ pizzalarınızın malzemeleri birbirine yapışabilir ve bu da dondurucudan çıkarıp bir kez yemek için bir pizza pişirmek istediğinizde sizi zor duruma sokar.

Artık evlerde de kolaylıkla yapıp yiyebildiğimiz lezzetli, pratik ve doyurucu bir yiyecek olan pizzaları bu saklama koşullarına uyarak uzun süre muhafaza edebilir ve istediğiniz zaman çıkarıp pişirebilirsiniz. Ancak şunu unutmamak gerekir ki pizza içerdiği mayanın da etkisiyle dondurucudan çıkarıldığında bakteri üretmeye çok müsaittir. Bu nedenle de ısıttığınız pizzayı tekrar buzdolabına koyup kullanmanızın söz konusu olamayacağını unutmamalısınız.

Gerek sağlık gerekse kolaylık açısından bu koşullara uyarak sakladığınız pizzanızı istediğiniz zaman afiyetle yiyebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ