Plastik Kokusu Nasıl Geçer?

Plastik Kokusu Nasıl Geçer?

Yeni alınan plastik eşyalar kullanılmadan önce bir süre plastik kokarlar. Bu koku birçok kişiyi rahatsız etmektedir. Peki plastik kokusu nasıl geçer?

Özellikle mutfak eşyalarında plastik malzemeler çok sık kullanılmaktadır. Bazen plastiğin kendine has kokusu yiyeceklere geçebilmekte ve bu yiyeceklerin israf olmasına sebep olabilmektedir.

Bu tarz oluşan olumsuzlukları önlemek amacıyla plastik eşyalardaki kokuları gidermek için birkaç alternatif bulunmaktadır. Aşağıdaki yöntemleri uygulayarak plastik kokusundan kolayca kurtulabilirsiniz.

1-)Plastik Kapları Aldıktan Sonra Bol Suyla Yıkayın

Plastik kaplar yeni alındıklarında fabrikasyon ürünü oldukları için ciddi boyutta kokarlar ve bu şekilde kullanılmaları insan sağlığı açısından da tehlike oluşturmaktadır.

Plastik kapları aldığınızda ilk olarak bol su ile yıkayınız. İçine bir miktar su koyarak bekletebilirsiniz. Daha sonra bol su ve deterjan ile yıkayınız.

2-)Sirke İle Yıkayın

Sirke, plastik kokusunun gitmesini sağlayacağı gibi aynı zamanda var olan mikropların da yok olmasını sağlar. Bu sebeple ev hanımları tarafından sirke sık sık kullanılmaktadır.

Plastik kabınızın içerisine bir miktar ılık su koyun ve içerisine birkaç damla sirke ekleyiniz ve bunu bir süre bekletin. Ardından bol su ile yıkayınız.

3-)Gazete Kağıdı Kullanın

Gazete kağıdı kötü kokuların giderilmesinde sık sık kullanılan bir materyaldir. Özellikle günü geçmiş gazete kağıtlarını alın ve kokan plastik ürünlerinizin içerisine koyun. Plastik ürünlerinizi gazete kağıtları ile sarabilirsiniz de. Bu şekilde plastik ürünleri bir süre bekleyin. Ardından yıkayarak istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.

NOT: Plastik kaplarda var olan koku yukarıda bahsedilen işlemlerin hepsini uygulamanıza rağmen geçmiyor ise plastik içerisine karıştırılan başka bir ham maddeden kaynaklı koku oluşumu söz konusu olabilir. İnsan sağlığı için bu tarz ürünleri kullanmamanızı tavsiye ederiz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ