Plastik Tarak Nasıl Temizlenir?

Plastik Tarak Nasıl Temizlenir?

Kadın erkek, küçük büyük fark etmeden herkes için önemli olan konulardan biri de saç bakımıdır. Bazı insanlar fazla özen gösterebilir bazıları ise daha az özen gösterir. Ancak herkes söz konusu saçları olduğu zaman derecesi değişse de özenli olur. Saç bakımı için en önemli adımlardan biri de saç taramaktır.

Özenle yıkadığınız bakım yaptığınız saçlarınızı tararken de aynı özeni göstermelisiniz. Dikkatli taranmayan saçlar kolay yıpranır. En sık kullanılan tarak çeşidi ise plastik taraklardır. Bakımlı saçlar için kullandığınız plastik tarağın da saç bakımınızda yeri oldukça önemlidir. Bu nedenle özenle bakıp taradığınız saçlarınız gibi plastik taraklarınıza da özen göstermelisiniz. Bunun için kolaylıkla uygulanabilecek birkaç yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemleri uygulayabilmek için ise ılık su, deterjan, diş fırçası, sirke, amonyak ve bebek şampuanı gerekmektedir.

Tarak Temizleme Yöntemleri

1-)Deterjan

Deterjan kullanarak plastik tarak temizliği yapmak pratik yöntemlerden biridir. Bu yöntemi uygulamak için öncelikle tarakta bulunan saç tellerini eliniz ile alabildiğiniz kadar alın. Sık kıllı bir fırça kullanıyorsanız kürdan yardımı ile de saçları çıkarabilirsiniz. Fazla saç tellerinden tarağınızı arındırdıktan sonra ılık su dolu bir kabın içine bir miktar deterjan ilave edin.

Daha sonra plastik tarağınızı hazırladığınız bu kabın içine yerleştirin. Tarağınızın kirlerine göre bir süre bekleyin ve ardından elinizle ya da bir diş fırçası yardımı ile temizleyin. Tamamen temizlendikten sonra akan suyun altında bol bol yıkayarak durulayın.

2-)Bebek Şampuanı

Bebek şampuanı plastik tarak temizliğinde kullanılan en etkili ürünlerden biridir. Ancak evinizde bebek şampuanı yoksa normal bir şampuan kullanarak da bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Bunun için plastik tarağınızın ebatlarına uygun büyüklükte bir kabın içini ılık su ile doldurun. Üzerine az miktarda şampuan ekleyin ve plastik tarağı hazırladığınız karışımın içine koyun. 5 dakika gibi kısa bir süre bekledikten sonra bir diş fırçası yardımı ile tarağınızın dişlerinin arasını fırçalayın. Fırçalama işlemini tamamladıktan sonra akan suyun altında tüm şampuandan arınana kadar durulayın.

3-)Sirke

Sirke kullanarak tarak temizliği yapmak mümkündür. Bunun için ılık su ile doldurduğunuz bir kabın içine bir miktarda sirke ilave etmelisiniz. Bu noktada kullanacağınız sirkenin çeşidinin bir önemi yoktur. Sirke kokusundan rahatsız oluyorsanız, elma sirkesi kullanmayı deneyebilirsiniz. Bu şekilde hazırladığınız karışımın içinde plastik tarağını bir süre bekletin. Bu suyun içine isteğe bağlı olarak deterjan da ekleyebilirsiniz.

NOT: Sirke yerine amonyak kullanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ