Plastik Yağdanlık Nasıl Temizlenir?

Plastik Yağdanlık Nasıl Temizlenir?

Tüm hanımlar evlerine özellikle de mutfaklarına fazlasıyla düşkündür. Kendi tarzlarını yansıtan girdikleri zaman kendilerini mutlu hissettiren şeyler ise daha çok küçük eşyalarda gizlidir. Yağdanlık bu nedenle mutfaktaki en önemli gereçlerden biri olmuştur. Hem çok pratik hem çok kullanışlı olması yönüyle kadınların vazgeçemediği bir gereç olsa da temizliği açısından hanımları korkutur. Hele ki kurumuş yağlar tam bir kabustur. Yağdanlık temizlemek çok kolay olmasa da çok etkili yöntemler var. Biraz sirke, biraz kaya tuzu, biraz pirinç ve biraz da bulaşık deterjanı ile bu yöntemleri uygulayabilirsiniz.

1-)Sirke ile Temizlik

Tamamıyla sıvı malzemelerin kullanıldığı bu yöntem özellikle ince uzun şişelerin temizliği için ideal bir yöntemdir. Birçok sorunun çözümü olan sirke burada da kullanılıyor. Öncelikle sıcak suyla çalkalayın şişenizi çünkü böylelikle kaba yağlar eriyecektir. Ardından içine bir miktar sirke ekleyin. Bu noktada asitlik oranı yüksek bir sirke kullanabilirsiniz. Şişeyi içinde sirke varken biraz çalkalayın ve üzerine birazda sıcak su ekleyip tekrar çalkalayın. Yağların eridiğini gördüğünüzde bu suyu boşaltıp eliniz ile yıkayın şişenizi.

2-)Bulaşık Deterjanı ile Temizlik

Şişenin içine bir miktar bulaşık deterjanı koyup üzerine sıcak su ekleyerek çalkalayın. İyice temizlendiğinden emin olduğunuzda bol su ile durulayın. Özellikle içinde yağ ile beklememiş şişeler için oldukça pratik bir yöntemdir.

3-)Sirke ve Pirinç ile Temizlik

Yağ bittikten sonra yağdanlığın içine bir miktar sirke koyulur. Biraz pirinç ve sıcak su eklenerek çalkalanır. Pirinçler yağların üzerinde bulaşık teli görevi görür. Böylece de yağlar ovalanmış gibi temizlenir.

4-)Kaya Tuzu ile Temizlik

Yağdanlığınızın içindeki yağ bittikten sonra sıcak suyla çalkayın. Bu şekilde temizlenecek olan yağ miktarı azalır. Daha sonra içine aktarlarda, baharatçılarda rahatlıkla ve uygun fiyata bulabileceğiniz kaya tuzundan birkaç parça koyun. Bu şekilde çalkaladıktan sonra şişeyi elinizde yıkayın. Hiç yağ kalmadığını göreceksiniz.

NOT: Beklemiş yağı temizlemek zaman geçtikçe zorlaşacağı için yağdanlıkların düzenli temizlenmesi en önemli noktadır. Birkaç kullanımda dış yüzeyine yağ sızdıkça dış yüzeyini bulaşık deterjanı ile yıkayın. Ayrıca içi her boşaldığında yukarıda ki yöntemlerin yardımı ile yağ şişenizin içini temizlemeniz de oldukça önemli bir nokta. Bulaşık makinesi kullanmak pek etkili olmayacağından elde yıkamak en iyi yöntemdir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ