Polo Yaka Tişört Nasıl Ütülenir?

Polo Yaka Tişört Nasıl Ütülenir?

Ev işleri içinde en sevilerek yapılmayan işler listesinin ön sıralarında olan işlerden biri de ütü işidir. Doğru sıra ile ütü yapılmazsa bir tarafı ütülerken öteki taraf kırışır ve ütü işi daha da can sıkıcı bir iş haline gelir. Ütü yapmayı daha keyifli hale getirmek için neyi nasıl ütülemek gerektiği bilinmelidir. Polo yaka tişört ütülemek ise ütülenmesi gereken eşyalar arasında en kolay ütülenebilen eşyalardan biridir. Bunun için sadece ütü ve ütü masası gereklidir.

1-)Hazırlık Aşaması

Ütü yapmaya başlamadan önce yapılması gereken küçük birkaç ön hazırlık bulunmaktadır. Bunun için öncelikle ütü masanızı açın ve boyunuza uygun bir seviye de ayarlayın. Aksi takdirde uzun süreli olan ütü işlemi boyunca belinizin ağrımasına yol açmış olursunuz. Ütü masası ayarlandıktan sonra ütünüzün su haznesinin dolu olup olmadığını kontrol edin. Eğer içinde yeterince su yoksa kireçsiz su ile doldurun. Tüm bunları tamamladıktan sonra ütünüzü fişe takarak ısınmasını bekleyin.

2-)Yakanın Ütülenmesi

İlk olarak polo yaka tişörtlerin yakaları ütülenmelidir. Bu işlemi yakanın arka kısmından başlayarak yapın. Arka kısmını uygun sıcaklıkta sağa sola hareketler ile ütüleyin. Daha sonra ön tarafını çevirin. Aynı şekilde sağa sola hareketler ile ön kısmını da ütüleyin. Tüm kırışıklıklar açılınca yakayı katlayın ve kat izi olması için dikkatlice üzerinden geçin.

3-)Kol Uçlarının Ütülenmesi

Yakadan sonra kol uçlarının ütülenmesi gerekir. Kol kısımlarını ütülerken izlerin kaymaması için öncelikle bu adamı gerçekleştirmek gerekir. Öncelikle iç kısmından tüm kol uçları ütülenir. Ardından dış kısmından tekrar ütülenir.

4-)Kolların Ütülenmesi

Kol uçları da ütülenen tişörtlerin kol bölgesi ütülenmeye hazır demektir. Bir eliniz ile tişörtü tutarken diğer elinizle ütüyü yavaş yavaş kol uçlarından omuzlara doğru götürün. Bu sırada ütüyü sağa sola hareket ettirin ve ütünün geçtiği yerden önce elinizi götürerek herhangi bir kat izinin oluşmasını engelleyin. Bu şekilde her iki kolu önlü arkalı ütüleyin.

5-)Beden Kısmının Ütülenmesi

Polo yakalı tişörtünüzü arka yüzü size bakacak şekilde ütü masasına serin. Herhangi bir kırışıklıklık olmaması için elinizle iyice düzeltin. Daha sonra ütüyü uçlardan yakaya doğru götürerek ütüleyin. Ardından ön yüzünü çevirip aynı şekilde ütüleyin.

NOT: Her kumaş türü farklı sıcaklıklarda ütülenmelidir. Bunun için düşük sıcaklıklarda ütülenmesi gereken tişörtlerinizden başlayarak ütü yapın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ