Polyester KumaÅŸ Terletir mi?

Polyester KumaÅŸ Terletir mi?

Giyim sektöründe en çok kullanılan kumaşlar arasında polyester kumaşlar yer almaktadır. Gerek alt giyim alanında gerekse de üst giyim alanında sıklıkla kullanılmaktadır. Polyester kumaşlar zaman zaman yüzde yüz polyester kumaş olarak kullanılsa da her zaman bu şekilde kullanılmayabilir. Polyester kumaşlar bazı özellikleri açısından yüzde yüz polyester kumaştan üretilmiş kıyafetler tercih edilse de her zaman için ideal olmayabilir.

Bu nedenden dolayı da zaman zaman farklı kumaş türleri ile karıştırılarak belli bir yüzde oranda polyester kumaştan üretilmiş olan kıyafetler bulunmaktadır. Polyester kumaşlar birçok özelliğe sahiptir. Kumaşın bu özellikleri tercih edilmelerine ya da farklı sorunlara neden olabilir.

Polyester Kumaşların Özellikleri Nelerdir?

1-)Ütü Özelliği

Polyester kumaşların tercih edilmelerine neden olan özellikleri arasında ki en yüksek orana sahip olan özelliği ise pek ütüye ihtiyaç duyan bir kumaş türü olmamasıdır. Polyester kumaşlar tamamen sentetik yapılı kumaşlardır bu nedenden dolayı da ütü konusunda doğal kumaş türlerine göre çok daha rahattır. Çünkü sentetik yapısı nedeni ile fazla buruşmaz ve dolayısıyla da fazla ütülemeye gerek yoktur. Günümüzün yoğun yaşam koşullarında ise bu özellik oldukça cezbedici bir özelliktir.

2-)Hava Geçirme Özelliği

Doğal kumaşlar yapıları gereği hava alışverişi konusunda oldukça yüksek seviyelerdedir. Sentetik kumaşlar ise yapay oldukları için hava alışverişi sağlamamaktadır. Polyester kumaşlar sentetik kumaş türlerinden birisi olduğu için cildin hava ile temasını keserek vücuda hava giriş çıkışını engellemektedir.

Bu nedenle de tüm vücut ısısını içeride tutarak oldukça ısıtmaktadır. Ancak hava sıcaklığı arttıkça bu durum terlemelere ve terlemeden dolayı da kumaşın tene yapışmasına neden olmaktadır. Sentetik yapıda olan polyester kumaşlar uzun süreli olarak kullanılması durumunda gözenekler nefes alamayacağı için hem vücudun terlemesine hem de bunalmış hissedilmesine neden olmaktadır.

3-)Emme Özelliği

Sentetik kumaşlar yapay kumaşlar olduğu için emme özellikleri bulunmamaktadır. Bu nedenle de vücudun terlemesi durumunda teri emmez. Bu durumda özellikle çok fazla terleyen insanlar için oldukça iyi bir özelliktir. Polyester kumaşlar teri emmediği için dolayısıyla polyester kumaşlardan elde edilmiş kıyafetlerde ter izi de olmamaktadır.

NOT: Yüzde yüz polyester kumaşlardan elde edilmiş olan bir kıyafet tercih edileceği zaman kıyafetin kullanım süresine ve kullanılacağı zaman ki hava durumu mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Aksi takdirde aşırı terlemeye neden olarak bunaltıcı bir etki yapabilmektedir. Aynı şekilde uzun süre giyilmesi durumunda da cildin hava almasına engel olacağı için yine bunaltıcı olabilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ