Polyester Mont Nasıl Yıkanır?

Polyester Mont Nasıl Yıkanır?

Günümüzde giyim mağazalarında sıklıkla polyester montlar ve polyesterden yapılmış çeşitli giyim kıyafetleri bulunmaktadır. Polyester kumaşların daha dayanıklı olması, uzun süre kullanılabilir olması ve en önemlisi imalatının çok daha uygun fiyatlarda olması hazır giyimi polyesteri kullanmaya itmiştir.

Polyester montların iç kısımları elyaf ile kaplanmıştır. Bu sayede sıcaklığın korunmasını sağlarlar. Hatta çoğu zaman diğer kumaş türlerinden yapılmış montlara göre daha sıcak tutarlar.

Polyester montlar diğer kumaşlardan yapılan montlara göre daha dayanıklıdır. Kirlenme ve leke oluşumu çok daha nadir görünmektedir. Meydana gelen lekelerin çıkarılması çok daha kolaydır.

Aşağıda polyester montların yıkanma, lekelerin çıkarılması aşamaları ayrıntılı olarak anlatılmaktadır. Sizde polyester montunuza yıkama esnasında zarar vermeden temizlemek istiyorsanız, aşağıdaki adımları harfiyen yerine getiriniz.

1-)Orta Sıcaklıkta Yıkayın

Polyester kumaş rahatlıkla sıcaklıktan etkilenebilir ve kumaşta çeşitli bozulmalar meydana gelebilir. Bu durumu önlemek için muhakkak sıcaklık ayarına dikkat etmelisiniz. Çamaşır makinelerinin hassas yıkama konumunda polyester montları yıkayınız. Asla 30-40 derece üzerinde polyester montları yıkamayınız.

Polyester montları yıkama işlemini eğer elde yapıyorsanız, burada da ılık su ile yıkamanızı tavsiye ederiz.

2-)Ağartıcı İçeren Deterjan Kullanmayın

Yıkama işlemi esnasında lekelerin çıkarılması ya da çok daha temiz olması amacı ile genellikle yapılan hatalardan bir tanesi ağartıcı içeren deterjan kullanmaktır. Kesinlikle polyester montlarınızı yıkarken ağartıcı içeren deterjanlar kullanmayınız. Bu işlem polyesterin aşınmasına, renklerinde değişiklikler meydana gelmesine sebep olabilmektedir.

Meydana gelmiş olan lekeleri çıkarmak için ağartıcı içermeyen deterjanlardan yararlanmanızı tavsiye ederiz.

Doğal leke çıkarıcı özelliği olan sirkeden bu durumda yararlanabilirsiniz. Birkaç damla sirkeyi çamaşır deterjanı gözüne koyunuz ve bu şekilde polyester montunuzu durulayınız. Sirkenin parlatıcı özelliğinden dolayı montun rengi çok daha canlı olacaktır asla solma meydana gelmeyecektir.

3-)Asmayın

Polyester montu yıkadıktan sonra kesinlikle çamaşır ipine, çamaşırlığa asmayınız. Bu işlem montun şeklinde değişiklikler meydana gelmesine, sarkmalara neden olabilir. Yapılacak en güzel kurutma işlemi havadar bir yere bir havlu sermek ve bu havlu üzerine konularak montun kurutulmasıdır. Bu işlem esnasında sık sık montun yeri değiştirilmelidir.

Suyu iyice akan hafif nemli bir halde olan montu içerisindeki elyafları çok daha iyi kurusun diye en son aşama olarak çamaşırlığa asabilirsiniz. Burada asmaktan çok çamaşırlığa ağartıyormuş gibi bir pozisyonda montu çamaşırlığa yerleştiriniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ