Porselen Çaydanlık Nasıl Temizlenir?

Porselen Çaydanlık Nasıl Temizlenir?

Porselen çaydanlıklar özellikle bitki çaylarının demlenmesi için uygun şartları kolaylıkla hazırladığı için sıkça kullanılmaktadır. Porselen çaydanlıklar kişisel zevke bağlı olarak siyah çay demlemede de kullanılabilmektedir.

Çayın demlenme şartlarını kolaylaştırması açısından porselen çaydanlık sıkça kullanılır. Porselen çaydanlıkların tek kötü yanı, demleme aşamasına ve çaydanlığın kullanılma sıklığına bağlı olarak leke oluşumudur.

Porselen çayda meydana gelen kararma ve leke oluşumlarını temizlemek için evde uygulayacağınız bir kaç alternatif yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemleri uygularken porselene zarar gelmediğinden emin olunuz.

1-)Sirke ile Temizleyin

Sirke; antiseptik özelliği, leke çıkarıcı özelliği ve parlatıcı özelliğinden dolayı evlerde ev hanımları tarafından sıkça gıda kullanımı dışında tercih edilmektedir.

Porselen çaydanlıkta oluşan lekeyi çıkarmak için bir tatlı kaşığı sirkeyi çaydanlığın içerisine dökün ve üzerine sıcak su ilave edip kapağını kapatın. Bu şekilde çaydanlığı en az yarım saat bekletin ardından önce ılık su ile ardından soğuk su ile yıkayın.

Bu işlemde tek dezavantaj sirke kokusudur. Bu kokunun da giderilmesi için işlemden sonra porselen çaydanlığı bol su ile yıkayınız.

2-)Karbonat Kullanın

Karbonat özellikle porselen çaydanlığın iç kısmında bitkilerden kaynaklı oluşan lekelerin ve kararmaların çıkarılması için sıkça kullanılmaktadır.

Bir tatlı kaşığı karbonatı porselen çaydanlık içerisine dökün ve üzerine sıcak su ilave edin. Porselen çaydanlığı bu şekilde bir süre bekletiniz ardından önce sıcak sonra soğuk su ile durulayın.

3-)Çamaşır Suyu Kullanın

Çamaşır suyu porselen çaydanlıkların temizlenmesi, lekelerin giderilmesi için kullanılabilecek bir kimyasal maddedir. Burada dikkat edilmesi gereken husus kullanılacak olan çamaşır suyunun miktarıdır.

Çamaşır suyundan en fazla birkaç damla ilave ediniz. Üzerine sıcak su koyup 5-10 dakika bekleyin. Bu sürenin sonunda porselen çaydanlığı bol su ile yıkamayı kesinlikle unutmayınız.

Çamaşır suyu kimyasal bir madde olduğu ve az miktarda olsa dahi porselende kalacağı için genellikle porselenin iç kısmını temizlemede kullanılmaz. Bu konuda dikkatli ve tedbirli olunuz.

4-)Bulaşık Makinesinde Yıkama

Porselen çaydanlık da dahil olmak üzere birçok porselen üründe meydana gelen lekelerin çıkarılması için bulaşık makineleri muhteşem bir alternatiftir. Yüksek sıcaklıkta yıkama gücünün olması aynı zamanda bulaşık makinesinde kullanılan deterjanlar lekelerin çok daha kolay ve güzel çıkarılmasını sağlamaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ