Portakal Reçeli Acı Olursa Ne Yapılmalı?

Portakal Reçeli Acı Olursa Ne Yapılmalı?

Günün en önemli öğünü kabul edilen kahvaltılarda tüketilen vazgeçilmez yiyeceklerden biri de reçeldir. Çeşitli meyve ve hatta sebzelerden hazırlanabilen reçeller güzel bir kahvaltıdan sonra tereyağı veya kaymakla severek tüketilir. Portakal reçeli de hem kahvaltıları tatlandırması hem de kek kurabiye gibi hamur işlerine aroma verici olarak eklenebilmesi veya direkt olarak tatlı niyetine tüketilebilmesi ile sevilen bir reçel çeşididir.

Her damak zevkine hitap etmeyebilecek olan acımsı tadı ve son derece yoğun kokusuyla özellikle hamur işlerine lezzet katmak için kullanılabilir.

Acımsı bir tadı olabileceğini söyledik, eğer reçeliniz acı olduysa maalesef bu noktada yapabileceğiniz bir şey olmayacaktır. Ancak bunu en başta önlemek elbette mümkündür. Reçelin hazırlanışı ve bu ek aşamaların uygulanışı kısmen zahmetli olsa da çeşitli noktalara dikkat edilirse sonuç tatmin edici olacaktır.

Turunçgillerin yapısı gereği kabukları acıdır ve reçel, marmelat, meyve suyu gibi ürünler hazırlanırken isteğe göre bu acılığı gidermek için uygulanması gereken yollar vardır. Hem kabuk hem de kabuğun içindeki beyaz kısımlar reçelinizin acı olmasına sebep olabilir. Bunlar ile ayrı ayrı ilgilenmeniz gerekecektir.

Reçelinizi portakalın kendisini de kullanarak hazırlıyorsanız bunun için de ayrıca yapılacak bir işlem mevcuttur.

Portakal reçelinizin acı olmaması için uygulayabileceğiniz yöntemler, reçelin hazırlanış aşamalarına uygun şekilde aşağıda detaylı şekilde açıklanmaktadır.

Portakal Reçeli Acı Olursa Ne Yapılır?

Beyaz Kısımları Atın

Portakalı soyarken kabuğun içindeki beyaz kısımları da mümkün olduğunca ayırmaya çalışın. Bir çay kaşığı ya da bıçağın tersiyle, kabuğa zarar vermeyecek ve çok da fazla olmamasına dikkat edecek şekilde kabuğun içindeki beyazlıkları inceltir ve atarsanız reçelin acı olması ihtimalini azaltabilirsiniz.

Portakalı 1 Gece Şekerde Bekletin

Portakalı soyduktan sonra kabuğu ayrıca doğranmak üzere ayırın ve portakalı küçük küçük küpler halinde doğrayın. Bunları bir kaba alarak üzerlerine reçelinizin ölçüsüne göre (1 portakala 1 bardak şeker olacak şekilde) şeker koyun ve böylece bir gece bekletin. Bu şekilde hem portakal suyunu salacak hem tatlanacak hem de kaynatırken dağılmayacaktır.

Kabuğun Yüzeyini Temizleyin

Kabuğun dışındaki pürüzlü yüzeyi rende veya bıçak yardımıyla çok ince bir tabaka halinde temizleyebilirsiniz. Bu kısmın asitli yapısı da reçele acılık verebilir. Temizlemeniz iyi olacaktır.

Kabukları 2 Kez Kaynatın

Bir önceki aşamada doğramak için ayırdığınız kabukları da küp küp doğrayın. Tencereye alıp ölçünüze göre su ekleyip kaynatın. Bu işlemi, kaynayan kabukları süzdükten sonra bir kez daha uygulayın. İki kez kaynatmanız kabuktaki acılığın suya geçmesini ve reçelinize işlememesini sağlayacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ