Prednol İğne 6 Aylık Bebeğe Uygulanması Hakkında

Prednol İğne 6 Aylık Bebeğe Uygulanması Hakkında

Prednol iğne antiinflamatuvar ve analjezik etkisinden dolayı birçok hastalığın tedavisinde kullanılmaktadır. Prednol-l flakonlarının her birinde metilprednisolon sodyum süksinat ve distile su bulunmaktadır.

Prendol-l enflamasyon bölgesinde monosit ve nötrofil sayısının artışını engeller. Aynı zamanda bağ dokusunda bulunan fibroblastların gelişmesini, büyümesini ve çoğalmasını durdurur. Bu etkiler aracılığıyla antinflamatuvar etkilerini oluştururlar.

Prednol-l kortikosteroidin kullanılması gereken durumlarda;

  • Primer ve sekonder yetmezlikten dolayı oluşan adrenal yetmezlik hastalıklarında başta olmak üzere birçok endokrin kaynaklı hastalıklarda kullanılmaktadır.
  • Romatizmal hastalıklarda kısa süreli tedavilerde yardımcı ilaç olarak kullanılmaktadır.
  • Kollajen doku hastalıklarında
  • Deri hastalıklarında iltihaplı bölgeyi iyileştirmek için
  • Özellikle kontrol altına alınamayan tehlikeli alerjik durumlarda kullanılır. Kontakt dermatit, atopik dermatit, bronşiyal astımın görüldüğü alerjik reaksiyonlarda sıkça kullanılmaktadır.
  • Mide hastalıklarında özellikle ülseratif kolitte hastanın hastalığının ağır evresini atlatmasını sağlamak amacıyla kullanılır.

Prednol iğne 6 aylık bebeğe uygulanması hakkında çok dikkat edilmelidir. Özellikle bebeklerin metabolizması yeterince gelişmediği için verilen ilaçların dozunun ayarlanması çok dikkatle yapılmalıdır.

Prednol iğne 6 aylık ya da emzirme dönemindeki bir bebeğe uygulanıyor ise annenin kullandığı ilaçlara çok dikkat edilmesi ya da prednol benzeri bir ilacın anne tarafından kullanılmaması gerekmektedir.

Prednol iğne başta olmak üzere birçok ilaç anne sütü ile bebeğe geçebilir bu durumda bebekte ilaç etkileşimleri ya da toksik etkiye bağlı alerjik reaksiyonlar oluşabilir.

Bebeklerde Prendol İğne

Bebeklerde ilaç kullanımı çok dikkat edilmesi ve hassas olunması gereken bir konudur. Bebeklerde prednol iğne kullanımı doktor kontrolü altında çok acil durumlarda verilmektedir.

Prednol iğnenin bebeklerde kullanımı ve dozu çok önemlidir. Aksi belirtilmedikçe 20 ml enjeksiyonluk flakonlar kullanılır. Bebeklerde aşırı kullanımı ciddi yan etkilere be büyüme bozuklukluklarına sebep olabilir bu sebeple kullanımına dikkat ediniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ