Reaksiyonel Lenf Nodu

Reaksiyonel Lenf Nodu

Halk arasında daha çok beze olarak bilinen lenf nodu, vücudun savunma mekanizması parçalarından biridir. Dış ortamdan vücuda nüfuz edebilecek zararlı mikroorganizmalara karşı, savaş veren bağışıklık sistemi yapılarıdır. Bademcikler, en yaygın bilinen lenf nodu olarak tanımlanır. Kasık, ense, boyun, koltuk altı gibi vücudun bir çok bölgesinde lenf nodülleri(bezeleri) bulunmaktadır. Herhangi bir enfeksiyonel duruma yanıt olarak, lenf bezlerinde şişlik gözlemlenir. Bezelerin şişmesi korkutucu gibi gelse de, aslında vücudun hastalıklara karşı işleyen savunma mekanizması fonksiyonunun iyi çalıştığını göstermektedir.

Lenf Nodu Nedir?

Vücudun savunma mekanizması yapılarından biridir. Beze şeklinde de ifade edilebilmektedir. Kasık, boyun, koltuk altı gibi vücudun pek çok bölgesinde bulunan lenf nodüllerinin şişmesi genellikle enfeksiyon ile ilintilidir. Enfeksiyon oluşumuna karşılık, bağışıklık sistemi yapısı gereği lenf bezlerinde büyüme/şişlik oluşması normal kabul edilir. Ancak lenf bezi şişliği her zaman enfeksiyonel durumlara işaret etmez. Kimi zaman ciddi rahatsızlıkların habercisi olabilmektedir.

Reaktif Lenf Nodu Nedir?

Enfeksiyonel sebeplerden kaynaklanan lenf bezi büyümesi, “reaktif lenf nodu” tıbbi terimi ile ifade edilmektedir. Uzmanlar tarafından uygulanan testlerin ardından reaktif lenf nodu sonucunun alınması genellikle olumlu olarak değerlendirilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ