Reçel Şekerli Olursa Ne Yapmalı?

Reçel Şekerli Olursa Ne Yapmalı?

Şaşırtıcı şekilde çok çeşitli meyve ve sebzelerle yapılması mümkün olan reçeller kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerindendir. Kahvaltının üstüne yiyeceğiniz bir lokma dahi olsa reçel enerjinizi yükseltir ve kan şekerinizi dengeler. Gün içindeki şeker ihtiyacınızın azalmasına yardımcı olur. Bunun için marketten almaktansa doğal, mümkünse kendi hazırladığınız ya da güvendiğiniz birinden satın aldığınız reçelleri tüketmeniz tavsiye edilir ki amacına ulaşsın.

Evinizde reçel yapmak isterseniz kullanmanız gereken malzemeler kısaca reçelini yapacağınız meyve veya sebze, şeker ve tercihe göre su olacaktır. Bunların gerekli oranlarda karışıp kaynatılması ile reçel ve marmelatlarınızı hazırlamanız mümkündür. Ancak her zaman işler istediğiniz gibi gitmeyip reçelinizde beklemediğiniz sorunlar meydana gelebilir. Bunlar fazla tatlı olması, acı olması veya sulu olması olabilir.

Bu tarz sorunlarla karşılaşmamak için ölçülerden pişirdiğiniz ateşin yoğunluğuna kadar dikkat etmeniz ve tarifte özenle uygulamanız gereken noktalar olacaktır.

İçeriğimizin konusuna dönecek olursak, karşılaşabileceğiniz sorunlardan birisi olan fazla tatlı / şekerli reçel için uygulayabileceğiniz iki yöntemi bu yazıda bulabilir ve uygulayabilirsiniz.

Reçel Fazla Tatlı Olursa Ne Yapmalı?

Fazla şekerli bulduğunuz reçel için uygulanacak yöntemlerden aşağıda detaylı bahsedilmektedir.

Su Ekleyip Kaynatın

Eğer yukarıda bahsedilen sorunlardan biri olan, reçelinizin fazla şekerli gelmesi ile karşılaştıysanız uygulayabileceğiniz ilk ve en kullanışlı yöntemlerden biri, reçelinize şekerli tadını düzeltebilecek miktarda (örneğin bir su bardağı) sıcak su ekleyip iyice karıştırdıktan sonra biraz daha kaynamaya bırakmanız olacaktır.

Reçelinizi yaptıktan sonra tadına baktığınızda şekerinin fazla olduğunu düşünürseniz endişelenmenize gerek kalmadan kullanabileceğiniz bu yöntem için sadece sıcak su kullanmanız yeterli olacaktır. Reçelinize uygun miktarda sıcak su ekledikten sonra tekrar kaynatın ve değişimi göreceksiniz. Bu sayede fazla şekerli bulduğunuz reçelinizin, eklemiş olduğunuz su yardımıyla içindeki şekerler seyrelecek ve tadı düzelecektir.

Limon Kabukları

Eğer şekeri fazla gelen reçelinize ekleyeceğini su miktarına karar veremediyseniz veya reçelinizin cıvık olmasından endişe ettiyseniz daha az riskli bir yöntem olan limon kabuklarını deneyebilirsiniz. Bunun için şekerli bulduğunu reçelinize birkaç dilim limon kabuğu koyun ve kaynatın. Limon kabuklarının acı yapısının reçelinizi de etkileme ihtimalini gözden kaçırmaksızın uygun miktarda limon kabuğu dilimlerini reçelinize ekleyebilirsiniz.

Ardından bir süre daha kaynattığınız reçelinizin tadının bu limon kabukları sayesinde dengeye ulaştığını görebilirsiniz. Ancak reçeliniz bu kabuklar nedeniyle acı olacak olursa buna karşı da reçeli yaptığınız meyveden bir miktar daha çok az şekerle karamelize edip reçel tencerenize eklerseniz bu sorunu da çözdüğünüzü göreceksiniz. Yine riskli bir yol olan bu yöntemi denedikten sonra karşılaşabileceğiniz sorunu da çözdüğünüze göre reçelinizi afiyetle tüketebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ