Renkli Çamaşırlar Kaç Derecede Yıkanır?

Renkli Çamaşırlar Kaç Derecede Yıkanır?

Çamaşır yıkama konusu evlerdeki en önemli konulardan biri olarak hayatlarımızda yer almaktadır. Hangi çamaşırlar kaç derecede yıkanacak hangi deterjan ne kadar koyulacak her zaman soru işareti olarak yer edinmiştir. Özellikle de erkekler ve ailesiyle yaşayıp yeni evlenmiş kadınlar bu konu da çok zorlanmaktadır.

Gelişen teknoloji ile birlikte çamaşır yıkama işlemi oldukça kolaylaşmıştır. Çünkü artık teknoloji sayesinde çamaşırlar makineler tarafından yıkanmaya başlanmıştır. Ancak yine de çamaşır yıkama konusunda dikkat edilmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Bu noktalara dikkat edilmemesi durumunda çamaşırlar istenildiği kadar temiz çıkmayabileceği gibi çeşitli lekelenmeler ve izler oluşarak da çıkabilir. Lekelenme ve iz oluşumu gibi istenmeyen durumların en çok yaşandığı çamaşır grubu ise renkli çamaşırlardır.

Bu nedenle renkli çamaşırların başta kaç derece de yıkandığı önem taşırken buna ek olarak bazı noktalara da dikkat etmek gerekir. Bu gibi olumsuzlukların yaşanmaması için yapılması gereken birkaç işlem bulunmaktadır.

Renkli Çamaşırlar Kaç Derecede Yıkanır?

1-)Renkli Çamaşırların Ayrılması

Her ne kadar çamaşırları yıkamadan önce renkliler ve beyaz renkliler olmak üzere iki farklı gruba ayırsanız da en etkili sonucu alabilmek için renkli çamaşırları da kendi içlerinde ayırmanız gerekir. Renkli çamaşırları da kendi içlerinde ayırarak çamaşırlarınızı uzun süre ilk aldığınız günkü gibi kullanmanız mümkün olur. Bunun için çamaşırlarınızı öncelikli olarak açık renkliler ve koyu renkliler olarak ayırmanız gerekir.

Daha sonra çamaşırlarınızın çokluğuna göre bu grupları da kendi içlerinde ayırabilirsiniz. Açık renklileri yeterli çamaşır olması durumunda beyaza yakın açık renkler ve normal açık renkler olarak iki gruba daha ayırabileceğiniz gibi koyu renklileri de kotlar ile birlikte renk verebilir çamaşırlar olarak ve renk vermeyen çamaşırlar olarak ayırabileceğiniz gibi siyah, koyu lacivert gibi çok koyu renkler ile çok koyu renk olmayan çamaşırlar olarak da ayırabilirsiniz. Bu ayrımlar tamamen çamaşır çokluğuna göre yapılmalıdır.

2-)Yıkama Sıcaklığı

Renkli çamaşırların yıkanmasında kullanılan suyun sıcaklığı da oldukça önemlidir. Her çamaşırın etiketinde kullanım talimatı üzerinde yıkama talimatı da bulunmaktadır. Bu etikette yazan sıcaklığa uymak en ideali olsa da her kıyafet için farklı sıcaklıklar belirtilmiş olabilir. Bu nedenle genel olarak bir sıcaklık belirlemek gerekebilir. Bu durumda çamaşırlarınızı ne şekilde gruplandırdığınız önem taşımaktadır.

Kotlar ile birlikte renk çıkarma ihtimali olan kıyafetlerini yıkayacaksanız en uygun sıcaklık 30 derecedir. Böylece renk atma ihtimalini en aza indirgemiş olursunuz. Bunun yanı sıra havlu gibi pamuklu çamaşırlarınızı yıkayacaksanız 40 derece en ideal sıcaklıktır. Bunun dışındaki çamaşırlarınızı çok kirli değiller ise 30 derece yıkayarak etkili bir temizlik sağlayabilirsiniz. Ancak kir yoğunluğu fazla olan renkli çamaşırlarınız için 40 dereceyi tercih etmelisiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ