Rimel Fırçası Nasıl Temizlenir?

Rimel Fırçası Nasıl Temizlenir?

Günlük hayatta hemen hemen her kadın makyaj yapmaktadır. Güzelliğin ön plana çıkması için yapılan makyajda en önemli noktalardan biri de kullanılan malzemelerin ve ürünlerin temizliğidir. Temiz malzemeler kullanılarak yapılan makyajlar çok daha etkili ve düzgün sonuçlar verir. Bu nedenle makyaj malzemelerinin temizliği oldukça önemlidir. Özellikle göz makyajının tamamlayıcısı olan ve göz makyajı yaparken vazgeçilmez olan rimeller için fırçalarının temizliği oldukça önemlidir.

Temiz bir rimel fırçası kullanılmaması durumunda kirpiklerde topaklanmalar meydana gelebilir. Bu durumda da istenilen sonuçlar elde edilememiş olur. Topaklanma gibi istenmeyen olumsuz durumları yaşamamak için düzenli olarak rimel fırçası temizliği yapmak gerekir. Rimel fırçalarını temizlemek için doğru yöntemler uygulamak oldukça önemlidir. Birçok kadının tek bir rimel kullanmadığı da göz önünde tutulduğu zaman temiz olmayan farklı özelliklerdeki birkaç rimel çeşidi birden uygulandığı zaman olumsuzluklar üst üste gelerek istenmeyen bir görüntü oluşması sağlanmış olur.

Rimel Fırçası Temizleme Yöntemleri

1-)Bulaşık Deterjanı ve Ilık Su Kullanarak

Rimeller farklı özelliklere sahip olduğu için çeşitlilik anlamında oldukça zengindir. Ancak genel olarak suda çıkmayan ve su ile çıkan olmak üzere iki başlık altında ayrılır. Bu nedenle rimel fırçası temizliği için uygulanabilecek yöntemlerde bu noktaya dikkat etmek gerekir.

Aksi takdirde etkili sonuçlar almak mümkün olmayabilir. Bulaşık deterjanı ve ılık su kullanarak sadece su ile çıkma özelliği olan rimel fırçalarını temizleyebilirsiniz. Bu noktaya dikkat ederek uygun rimellerinizin fırçalarını temizlemek için öncelikle bir kase hazırlayın. Daha sonra kasenin içine birkaç damla bulaşık deterjanı damlatın ve üzerine ılık su ilave edin. Bu şekilde hazırlamış olduğunuz karışımın içine rimel fırçalarını koyarak bir süre bekleyin. Böylece fırçanın üzerinde kalan rimel kalıntıları yumuşatacaktır.

Ardından akan suyun altında fırçanın kıllarına zarar vermeden özenle yıkayın. Yıkama işlemi tamamlandıktan sonra kağıt havlu yardımı ile fırçanın fazla suyunu alarak kurumaya bırakın.

2-)Makyaj Temizleme Suyu Kullanarak

Makyaj temizleme suyu kullanarak rimel fırçası temizlemek oldukça etkili bir yöntemdir. Bu yöntemi uygulamaya başlamak için öncelikle derin ve dar bir kap temin edin. Bu dar ve derin kap sayesinde daha az miktarda makyaj temizleme suyu kullanarak daha etkili bir sonuç elde edeceksiniz. Derin ve dar kabın içine rimel fırçanızı yerleştirin.

Ardından fırçanın kıllarını geçecek kadar makyaj temizleme suyunu kabın içine dökün. Ardından bir süre bekleyerek fırça üzerindeki likit rimel kalıntılarının yumuşamasını sağlayın. Ardından akan ılık suyun altında fırça kıllarının açılarına zarar vermeden dikkat bir şekilde fırçayı makyaj temizleme suyundan arındırarak iyice temizleyin. Tamamen temizlemiş olduğunuz fırçanın fazla suyunu kağıt havlu ile aldıktan sonra kurumaya bırakın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ