Saç Boyası Lekesi Kıyafetten Nasıl Çıkar?

Saç Boyası Lekesi Kıyafetten Nasıl Çıkar?

Kadınlar güzel ve hoş görünmek için yıllardır birçok uygulamaya başvurmaktadır. Bu uygulamaların en başında kadınların saçlarını boyaması, saç renklerinde güzel değişimlere gitmesi yer almaktadır.

Saç boyaması yaparken dikkatsiz davranılması, kendi kendine saç boyaması yaparken farkedilmeden boyanın dökülmesi sonucunda kıyafetlerde ne yazık ki boya lekesi oluşabilir.

Saç boyaması yaparken kıyafetlere ya da etrafa boyanın sıçraması sonucunda leke oluşumu çok sık gözlenmektedir. Özellikle saç boyaması yapılırken kıyafetlerde sık sık boya lekesi oluşmaktadır.

Saç boyasının döküldüğünü farkettiğiniz an hızlı bir şekilde boyanın kurumasına müsaade etmeden müdahale etmeniz büyük önem taşımaktadır. Aksi halde lekenin kıyafetten çıkarılması imkansız olabilir. Boyanın leke bırakmadan çıkarılması için aşağıdaki adımları dikkatlice takip ediniz.

Islak Mendil Kullanın

Bu aşamayı hız kaybetmeden yapınız. Bir ıslak mendil yardımı ile dökülen boyayı kıyafet üzerinden dağılmadan çıkarınız. Bu işlemi yaparken boyanın az olduğu kısımdan yoğun olduğu kısma doğru silme işlemini yaptığınızdan emin olunuz.

Beyaz Sirke Kullanın

Islak mendil ile boyayı kumaş üzerinden temizledikten sonra zaman kaybetmeden yapmanız gereken ikinci püf nokta beyaz sirke kullanmaktır. Ilık bir su içerisine bol miktarda beyaz sirke koyunuz ve bu karışım içerisine kıyafetinizi koyun. Burada en az 5-6 saat kıyafetinizi bekletiniz.

Bu işlemi kısa tutmanız kıyafetinizden boya lekesinin tamamen çıkmamasına sebep olabilir. Lekenin boyutuna göre bu süreyi azaltıp arttırabilirsiniz.

Çamaşır Deterjanı Kullanın

Beyaz sirkeli su içerisinde bekletme aşamasından sonra yapmanız gereken kıyafeti bekletmeden leke çıkarıcı kaliteli bir çamaşır deterjanı ile yıkamaktır.

Buradaki yıkama işlemi esnasında kıyafetin yıkama özelliklerine mutlaka dikkat edilmelidir. Gerekli görülür ise öncelikli olarak ön yıkama yapılabilir.

Karbonat Kullanın

Karbonat özellikle saç boyalarının kumaş dokusunun daha içerisine emilmesini engellemektedir. Daha ıslak zamanda lekenin daha fazla yayılmasını istemiyorsanız kesinlikle hızlı bir şekilde karbonat dökün ve karbonatın boyayı çekmesi için birkaç dakika bekleyin. Ardından ılık su ile yıkama işlemini gerçekleştirin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ