Saç Kabarması Nasıl Önlenir?

Saç Kabarması Nasıl Önlenir?

Kadınlar ve erkekler açısından saç adeta görünüm unsurlarından biridir. Hoş ve estetik görünüm için olmazsa olmazlardan biri, sağlıklı ve bakımlı saçlardır. Bakımlı saçlara engel tanıyan kabarık saçlar hem erkeklerin hem de kadınların ortak problemlerindendir. Saçların gün içerisinde fazlaca elektriklenmesi ve kabarması, kişinin saçlarının estetik görünümünü olumsuz etkiler. Elektriklenen saçların düzeltilmesi için elle saça temas etme gereği duyulur. Bu durum ise saçlarda yağlanmayı tetikler. Yağlı saçlar ise bakımsız bir görünüme sebebiyet verir.

Saçların kabarmasındaki en bariz neden; nem konusudur. Saçların fazlaca kuru olması yani nemsiz kalması, kabarmaya yol açar. Kuruluğun yanı sıra saçın aşırı nemli olması da saç kabarması problemine yol açabilmektedir. Saç elektriklenmesi/kabarması sorununu önlemek adına evde uygulayabileceğiniz yöntemleri sizler için araştırdık.

Saçların Kabarması Nasıl Önlenir?

1)Saçları Sık Sık Yıkayın

Saçları sık sık yıkamakta fayda olsa da, saçların her gün yıkanması tavsiye edilmez. Saçların her gün düzenli olarak yıkanması, nem kaybına yol açarak saçların daha kolay kabarmasına neden olur. Bu yüzden 2-3 günde bir, saçlar yağlanmadan yıkamakta fayda vardır.

2)Saç Şampuanınızı Doğru Seçin

Saç bakımının en önemli kurallarından biri, saç tipine uygun şampuan tercih edilmesidir. Kullanılacak şampuanın, saç tipinize uygun olması saç sağlığı açısından oldukça mühimdir. Yani yağlı saça sahip kişilerin, yağlı saçlar için özel üretilen şampuanlar kullanması gerekmektedir. Doğru kullanılan şampuan türü, elektriklenme ve kabarma problemini önleyicidir.

3)Saç Bakım Kremi Kullanılabilir

Saçlar yıkandıktan sonra saça nem vermesi açısından saç bakım kremleri tercih edilebilir. Nemlendirici bakım kremleri sayesinde saçların nemli kalması sağlanarak, oluşabilecek kabarık saç problemi engellenmiş olur. Ucuz kremler kullanmaktansa, saç sağlığı açısından doğru ve kaliteli saç bakım kremleri tercih etmeye özen gösterin.

4)Saçlarınızı Ilık Su İle Yıkayın

Saçların sıcak su ile yıkanması, nemi neredeyse sıfıra indirger. Nemin azalması, saçların kuruması ise saçların kabarmasına davetiye çıkaracağından ılık su tercih edilmelidir. Saçların ılık su ile yıkanmasına özen gösterilmelidir.

5)Saçlar Nemliyken Tarayın

Saçlar kuruduktan sonra değil, nemli iken taranmalıdır. Kurumuş saçlara tarak temas etmesi, saç tellerinin zarar görmesine ve elektriklenmeye sebebiyet verir. Bu yüzden nemliyken taramaya özen göstermekte fayda vardır.

Saç kabarmasını önleyici doğal bazı yöntemlerden bahsettik. İşin özü saçların nem oranının dengede tutulmasıdır. Saçlarınızın çok kurumasına engel olarak, kabarık saçların önüne geçebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ