Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Çıkar?

Saçların uzuması için ya da daha sağlıklı ve canlı bir görünüme sahip olması için çeşitli sarımsak kürleri bulunmaktadır. Ancak sarımsak, soğan gibi besinler yoğun kokular barındıran ve ağır kokan besinlerdir. Bu nedenle saça sürülmüş olan sarımsağın, saçın şampuan ile yıkanması sonucunda dahi saçta bıraktığı koku çıkmamaktadır. İçerdiği yoğun kokular nedeni ile sarımsak kokusu oldukça kalıcı bir kokudur.

Sarımsak kokusundan kurtulmak için farklı şampuanlar denemek zaman geçse de işe yarayacak bir yöntem değildir. Buna ek olarak saçınıza çeşitli yağlar sürerek kokuyu bastırmayı da deneyebilirsiniz ancak bu yöntemler sarımsak kokusunun geçmesi için yeterli değildir. Saçınızdaki sarımsak kokusunu çıkarmak için farklı kürler uygulamanız gerekir.

Saçtaki Sarımsak Kokusu Nasıl Giderilir?

1-)Maydanoz Kürü

Maydanoz kürünü uygulamak için öncelikli olarak 1 demet maydonozu akan suyun altında yıkayarak kirlerinden arınmasını sağlayın. Daha sonra ise uygun büyüklükte bir tencerenin içine 1 litre kadar su koyun ve yıkadığınız maydanozları da bu tencerenin içine koyarak ocağa koyun. Su iyice kaynayana kadar bekleyin ve ardından ocağı kapatarak tencereyi alın. Sonrasında bir süzgeç ya da tülbent yardımı ile suyu süzün.

Suyu süzdükten sonra saçlarınızı birkaç kez şampuan ile yıkayın ve durulama suyu olarak hazırlamış olduğunuz maydanoz suyunu kullanın. Maydanoz kürünü düzenli olarak uygularsanız, bir süre sonra sarımsak kokusunun geçtiğini fark edersiniz. Bu süre ise saçınızdaki sarımsak kokusunun yoğunluğuna göre değişmektedir. Ancak oldukça etkili bir yöntem olduğunu unutmadan en azından birkaç gün boyunca bu işlemi uygulamak gerekir.

2-)Süt ile Kaynatın

Sarımsak kürünü uygulamadan önce uygulayabileceğiniz bu yöntem sarımsak kürünün sonucunda saçlarınızın kokmasını önleyecektir. Bu nedenle tekrar tekrar işlem yapmanıza gerek kalmayacağı için zaman açısından oldukça kazançlı bir yöntemdir. Uygulaması da oldukça basit olan bu yöntem için öncelikli olarak kullanacağınız tüm sarımsakları soyun ve iri olanları da ortadan kesip küçülterek hazırlayın.

Küçük parçalar şeklinde hazırlamış olduğunuz sarımsakları süt içerisine ekleyerek sütü ocağa koyun ve kaynaması içn bekleyin. Kaynama noktasına gelen sütü ocaktan alarak süzün. Bu şekilde kalan sarımsakları istediğiniz kürü yapmak için kullanabilirsiniz.

3-)Sarımsağı Yağ ile Dövün

Sarımsağın saçta bıraktığı yoğun kokuyu önlemek için uygulanabilecek olan bir diğer yöntem ise sarımsakların kullanılmadan önce yağ ile dövülmesi yöntemidir. Sarımsak saça uygulandıktan sonra bu yağları saça sürmek etkili bir sonuç vermese de uygulama öncesinde sarımsakları yağ ile döverek kokunun oluşmasını önleyebilirsiniz.

Bunun için sarımsakları istediğiniz herhangi bir yağ esansı ile birlikte dövün. Sarımsak tüm yağı emdiğinde bir miktar daha yağ ekleyerek bu yağı da emmesini sağlayın. Sarımsak doygunluk noktasına gelerek bu işlemi tekrarlayın ve daha sonra istediğiniz şekilde kullanın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ