Sağ Bel Boşluğumda Sancı Var

Sağ Bel Boşluğumda Sancı Var

Bel ile karın bölgesinin sağ tarafında oluşabilen ağrılar, travma etkenlerinin veya çeşitli rahatsızlıkların sonucu olarak meydana gelebilmektedir. Vücudun sağ tarafında hissedilen bu ağrılar, “sağ bel boşluğumda sancı var” şikayetine sebebiyet verebilmektedir. Hafif olabileceği gibi ağrılar şiddetli de hissedilebilir. Sağ bel boşluğunda ağrı probleminin nedeni; belin sağ kısmındaki organlarda meydana gelmiş rahatsızlıklar/sorunlar olabilir.

Ağrının tam olarak nerede görüldüğü ve ne kadar sıklıkta bir tekrar ettiği gibi bilgiler, tanı aşamasında büyük önem taşımaktadır. Sancının altında yatan nedenin doğru tespiti ve nedene yönelik tedavisi için uzman doktora başvurulması tavsiye edilir.

Sağ Karın Boşluğunda Sancı Neden Olur?

Travma Etkenleri(Hasar veya Darbe)

Sağ bel bölgesine doğru alınan darbe veya hasarlar, sağ karın boşluğunda sancı problemine neden olabilmektedir. Yanlışlıkla sert bir yere çarpmak veya ağır-sert cismin bele doğru çarpması halinde ağrı, sancı sorunu baş gösterebilir. Travma etkenlerinden kaynaklı sağ karın boşluğunda sancı genel olarak kısa süreli görülse de, bu durum alınan darbenin şiddetine bağlı değişiklik gösterebilmektedir.

Kas Çekilmesi

İstemsiz şekilde oluşan ufak kas kasılmaları, kas çekilmesi olarak bilinir. Kas çekilmesinden ötürü sinirler durduk yerde kasılmaya başlar ve ağrı hissi oluşabilir. Sağ bel boşluğunda ağrı probleminin en bilindik nedenlerinden biri; kas çekilmesidir. Bu sebepten kaynaklı ağrıların kısa sürede kendiliğinden geçmesi beklenir.

Belin Sağ Tarafındaki Organlar

Vücudun sağ bölgesindeki yani belin sağ tarafındaki organlarda oluşabilecek rahatsızlıklar, sorunlar sağ bel boşluğumda sancı var şikayetine neden olabilir. Böbrek ve safra kesesi taşı gibi rahatsızlıkların akabinde belde ağrı sorununa sık rastlanmaktadır. Bunların yanı sıra aşağıdaki organlarda meydana gelebilecek rahatsızlıklar da, ağrının nedeni olabilir;

  • apandisit
  • sağ böbrek
  • safra kesesi
  • pankreas
  • adrenal bezler
  • sağdaki kalın bağırsak

Sağ bel boşluğundaki ağrı, yukarıda bahsedilen organlardaki rahatsızlıklardan veya enfeksiyondan kaynaklı olabilir. Apandisit ve böbrek taşı gibi rahatsızlıkları takiben, ağrı görülebilmektedir. Şikayet ciddi rahatsızlıkların belirtisi olabileceğinden, kesinlikle ihmal edilmemeli ve uzmana gidilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ