Sağ Göğüs ve Sağ Kol Ağrısı

Sağ Göğüs ve Sağ Kol Ağrısı

Göğüs ve kol ağrısını bir arada yaşayan kişiler genellikle paniğe ve endişeye kapılırlar. Paniğin nedeni; kol ve göğüs ağrısının kalp hastalıklarına işaret ediyor olabileceği ihtimalidir. Ancak her zaman kol ve göğüs ağrısı, kalp rahatsızlıklarının habercisi değildir. Hissedilen ağrıların, sancıların altında yatan bir çok sebep olabilir.

Kol ve Göğüs Ağrısı Nedenleri Nelerdir?

Kalp Rahatsızlıkları

Kol ve göğüs ağrısı, kalp rahatsızlıklarının en bilindik belirtilerindendir. Genellikle ilk olarak göğüste hissedilen ağrılar, sonrasında sol kol ve omuz bölgesine doğru yayılır.Özellikle kalp krizi esnasında göğüs bölgesinde baş gösteren ağrı zamanla kola, omuza ve boyna doğru dağılır. Ancak her kol ve göğüs ağrısı bu denli ciddi sorunları işaret etmez.

Sinir Hasarı/Ağrısı

Vücudun bir çok yerinde bulunan sinirlerin darbe alması halinde sinirlerde ağrı sorunu belirebilir. Koldaki sinirlerin darbe alması, bu bölgede hissedilen ağrının nedeni olabilir. Sinirlerden kaynaklı bu sorun genellikle şiddetli ve keskin bir ağrı halinde kendini belli eder. Koldan başlayarak, omuz ve göğüs kafesi bölgesine kadar ağrı hissedilebilir. Ağrının şiddeti, sinirlere alınan darbenin ne denli olduğuyla ilgilidir.

Karpal Tünel Sendromu

El bileğinde yer alan sinirlerin sıkışması, karpal tünel sendromu olarak bilinir. Sinirlerin sıkışması durumunda koldan başlayan ve omuzlara kadar uzanan ağrı hissedilebilir.

Kas Hasarı veya Kas Zedelenmesi

Kasların hasar alması, zedelenmesi durumunda lifler yırtılır. Liflerin yırtılması, orta ve şiddetli oranda ağrıların hissedilmesine yol açabilir. En aktif kullanılan kaslardan olan pazı kaslarında, lif yırtılmasına bağlı bu tip ağrılara sık rastlanmaktadır. Özellikle ağır fiziksel aktivite yapan kişilerde, bu sebepten kol ve göğüs çevresinde ağrılar fazlaca görülebilir.

Travma Etkenleri

Doğrudan kol ve göğüs bölgesine doğru darbe veya hasar alınması, kol ve göğüs ağrısı sorununa yol açabilir. Ağrının şiddeti, alınan darbenin ne denli büyüklükte olduğu ile alakalıdır. Şiddetli bir fiziksel temas söz konusuysa, derhal uzman hekime gidilmelidir.

Göğüs ve kol ağrısı şikayetleri birbirinden farklı sebeplerden kaynaklanabileceği gibi aynı sorunun/rahatsızlığın habercisi olabilir. Problem ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabileceğinden, ihmal edilmemeli ve mutlaka altında yatan neden tespit edilmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ