Sağ Juguler Zincirde Lenf Nodu

Sağ Juguler Zincirde Lenf Nodu

Juguler zincir;

  • üst derin juguler
  • orta derin juguler,
  • alt derin juguler bölgelerinden oluşur.

Juguler zincir üzerindeki lenf düğümleri büyürse bu uzman doktorlar tarafından juguler zincirde lenf nodu olarak isimlendirilir. Boyunda Lenf nodu oluşması genellikle ağrı veya yutkunma zorluğu şeklinde kendini belli eder. Lenf nodlarında bir anormallik varsa (çapı, sayısı, şekli gibi) bu lenfadenopati olarak adlandırılır. Lenfadenopati, en çok boyun bölgesinde görülür. Uzman doktor tarafından gerekli tetkikler yapılarak hastalığın çözümüne gidilir. Çoğunlukla lenfadenopati; enfeksiyonlar, ilaç yan etkileri gibi sebeplerden ötürü oluşmaktadır.

Sağ Juguler Zincirde Lenf Nodu Tedavisi

Eğer yapılan muayene ve tetkikler sonucunda sağ juguler zincirde lenf nodu tanısı konulmuşsa, boyun bölgesindeki lenf bezesini işaret eder. Uzman doktorun tedavisine uyulmalı ve kesinlikle sık bir şekilde kontrollere gidilmelidir. Lenf bezleri, bağışıklık sistemimizin koruyucuları oldukları için enfeksiyona uğrama durumları bağışıklık sistemimiz için bir tehdittir ve tedavisi aksatılmamalıdır.

Reaktif Lenf Nodu Nedir?

Lenf bezelerinin enfeksiyon sayesinde büyümesi sonucunda yapılan tetkiklerin iyi çıkması yani tehlike taşımaması reaktif lenf nodu olarak isimlendirilir. Test sonuçları nonreaktif çıkmışsa o zaman tehlike var demektir.

Reaktif Lenf Nodu Nasıl Geçer ?

Genellikle antibiyotik tedavisiyle geçer ancak bilinçsiz antibiyotik kullanılmamalı ve doktor tavsiyesi alınmalıdır.

  • Uzman doktora derhal gidilmeli
  • Doktor önderliğinde istenilen tetkikler yapılmalı
  • Tetkik sonuçlarına göre ve yaşa göre uygun tedavi uygulanır
  • Sık sık kontrol ettirmek gerekir.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ