Sağ Kasık ve Sağ Bacakta Kasılma

Sağ Kasık ve Sağ Bacakta Kasılma

Sağ kasık ve sağ bacakta kasılmanın meydana gelmesinin birçok sebebi olabilir. Genellikle kısa süreli kramplar şeklinde kasılma görülmektedir. Ancak bazı kişilerde uzun süreli olarak gün içerisinde rahatsız edici krampların oluşumu söz konusu olabilir.

Sağ kasık ve sağ bacakta kasılma özellikle kadınlarda adet dönemi öncesi ve adet dönemi esnasında meydana gelen bir durumdur. Hemen hemen her kadının başına gelen bu durum kısa süre içerisinde geçmektedir. Ağrı ve kasılmanın şiddetine bağlı olarak kişi ağrı kesici kullanabilir. Ancak burada kullanılacak ağrı kesicinin kanamayı arttırıcı ya da azaltıcı etkisinin olmaması gerekmektedir.

Sağ kasık ve sağ bacakta kasılma aynı anda gerçekleşebileceği gibi ayrı süre zarfları içerisinde de bu bölgelerde kasılma gözlenebilir. Bacak ve kasık bölgesinde kasılmanın meydana gelmesinin en sık nedenleri;

  • Yürüyüş yada koÅŸma esnasında kasların bir anda tempoya ayak uyduramamasına baÄŸlı olarak kasılma gözlenebilir.
  • Spor yaparken ya da günlük aktiviteler esnasında yapılan yanlış hareketler kasılmalara sebep olabilir.
  • Uzun süreli kiÅŸinin hareketsiz kalması ve ardından bir anda hareket etmesi kan akışının bir anda artmasına baÄŸlı olarak kasılmaların meydana gelmesine sebep olabilir.

Kasılma hemen hemen her insanın vücudunda meydana gelen bir kas hareketidir. Ancak kasılmanın süresinin ve sıklığının artması kişinin rahatsızlık duymasına sebep olur. Yukarıda bahsedilen sebepler dışında kişinin bacakları, kasık bölgesi başta olmak üzere vücudunun çeşitli bölgelerinde meydana gelen kasılmaların sebebi yenilen yiyecekler ve içilen içecekler de olabilmektedir.

Yapılan araştırmalar yüksek kafein taşıyan yiyecek ve içeceklerin günlük limitlerine dikkat edilmez ise kişinin kas hareketlerinde değişim olacağı ve sık sık kasılma meydana gelebileceğini kanıtlamıştır.

Sağ Kasık ve Sağ Bacakta Kasılma Tedavisi

Sağ kasık ve sağ bacakta meydana gelen harekete bağlı kasılmaların tedavisinde kişi öncelikli olarak dinlenme konumuna gelmelidir. Kasılan bacağını zorla hareket ettirmeye çalışmamalı, aksine bu kasılma nöbetinin geçmesini beklemelidir.

Kafein ve benzeri maddelere bağlı olarak vücudun kasılma nöbetleri geçirmesi çok sık rastlanılan bir durumdur. Bu tarz olgularda kişinin acilen kafeinli yiyecek ve içecek tüketimini kesmesi gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ