Sağ Köprücük Kemiği Üstü Şişliği

Sağ Köprücük Kemiği Üstü Şişliği

Omuz başı bölgesi ile göğüs kemiğinin üst tarafında bulunan uzun kemik, köprücük kemiği şeklinde ifade edilmektedir. Sağ omuz başı ile bağlantılı köprücük kemiği, sağ köprücük kemiği olarak bilinmektedir. Sağ köprücük kemiğinde, kimi zaman şişlik ve ağrı sorunu görülebilmektedir. Yanlış yapılan egzersizler, fiziksel aktiviteler veya birden bire(aniden) yapılan hareketlerin neticesinde köprücük kemiğinde şişlik sorunu baş gösterebilmektedir. Fiziksel hareketlerin yanı sıra, şişliğin altında yatan neden ciddi sağlık sorunları olabileceğinden kesinlikle gözardı edilmemelidir.

Köprücük Kemiği Şişliği Neden Olur?

Kaslar Isınmadan Yapılan Egzersizler 

Spor ve egzersiz yapmak, vücut için her ne kadar faydalı olsa da yanlış yapılan egzersizler vücuda zarar verebilmektedir. Kasların, vücudun tam anlamıyla ısıtılmadan egzersiz-spor yapılması kaslarda zedelenmeye ve köprücük kemiği üstünde şişlik oluşumuna sebebiyet verebilmektedir. Köprücük kemiği üstü şişliğin yanı sıra vücudun ısıtılmadan ağır hareketlerin yapılması daha ciddi sağlık sorunlarına neden olabileceğinden, kesinlikle dikkatli olunmalı ve öncelikle ufak egzersizler sayesinde vücut spora hazırlanmalıdır.

Yanlış ve Aniden Yapılan Egzersizler

Aniden yanlış ve kasları zorlayıcı bir hareketin yapılması, kasların zarar görmesine ve köprücük kemiği üstü şişlik sorununa yol açabilmektedir. Bilinçli egzersiz hareketleri yapılması, eklem ve kasların sağlığı açısından oldukça önemlidir.

Lenfoma

Sağ köprücük kemiği üstü şişlik, kimi zaman lenfoma rahatsızlığının belirtisi olabilmektedir. Lenf bezi kanseri olarak bilinen lenfoma, bulaşıcı bir hastalık değildir. Lenfomanın belirtisi olarak; sağ köprücük kemiği veya sol köprücük kemiği üstünde şişlik oluşabilmektedir. Köprücük kemikleri dışında kasık ve koltuk altı bölgelerinde de, lenf bezlerinde büyüme gözlenebilmektedir.  Şişlik tek başına, lenfoma rahatsızlığı bulgusu olarak değerlendirilemez. Şayet beraberinde nefes darlığı, şiddetli karın ağrısı ve karında şişlik gibi şikayetler söz konusuysa derhal uzman doktora başvurulması tavsiye edilir.

Sağ köprücük kemiği üstü şişlik” şikayeti kişinin, endişe ve paniğe kapılmasına yol açabilmektedir. Endişenin altında yatan neden; şişliğin lenfoma ile ilintili olabileceği ihtimalidir. Ancak unutulmamalıdır ki köprücük kemiği bölgesinde farkedilen her şişlik, lenfomaya işaret etmez. Şişliğin altında yatan pek çok sebep olabilir. Konuyla ilgili doğru tetkik ve tedavi yöntemi için kesinlikle uzman doktora başvurulması gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ