Sakal Seyrekliği

Sakal Seyrekliği

Sakal seyrekliği birçok erkekte gözlenen ve erkeklerin genellikle problem ettiği bir durumdur. Sakal seyrekliğinin oluşmasına etki eden çevresel faktörler ve genetik faktörler bulunmaktadır. Bu faktörlerin incelenmesi ve gerekli ise dışarıdan bir yardım ile tedavinin görülmesi ya da alternatif yolların denenmesi sakal seyrekliği sorununu çözmek için tercih edilebilir.

Sakal Seyrekliği Nedenleri Nelerdir?

Aşağıda sakal seyrekliğine sebep olabilecek durumlar anlatılmaktadır. Sizde bu durumlardan herhangi biri mevcut ise mutlaka doktorunuza giderek yardım alınız. Uyguladığınız bazı yöntemler de sakal seyrekliğine sebep olmuş olabilir. Bu yöntemlerden vazgeçerek, sakalları gür yapacak uygulamaları tercih ediniz.

1-)Saçkıran

Saçkıran hastalığı saçta görülmesi ile bilinmektedir. Genellikle saçta belirli bölgelerde dökülmelere, kelleşmeye sebep olmaktadır. Böyle bir durumdaki kişi acilen tedavi olmalıdır.

Saçkıran aynı zamanda erkeklerde sakallarda gözlenebilir. Böyle bir durumda sakalların belirli kısımlarında dökülme ve kelleşme gözlenmektedir. Bu durum acil bir şekilde tedavi edilmelidir, aksi takdirde bu oluşumlar büyüyerek tedavisi zor bir hal alabilir.

2-)Enfeksiyonlar

Erkeklerde sürekli tıraş olmaya bağlı ciltte yanmalar olabilir. Bazı durumlarda bu yanmalar enfeksiyon habercisidir. Cilt üzerinde gözlenen enfeksiyon genellikle kıl köklerinde baş gösterir. Enfeksiyonun görüldüğü kısımlardaki kıl köklerindeki kıllar çıkamaz ve sakallarda bir seyrelme gözlenmektedir.

3-)Sedef Hastalığı

Sedef hastalığı, genetik olarak gözlenen bir hastalıktır. Kişinin derisinin yenilenme mekanizması normal şartlarda 28 günde bir şeklindedir. Ancak sedef hastası olan kişilerde bu yenilenme süresinde bozulmalar gözlenir. Hatta haftada birlere kadar bu süre inmektedir.

Sedef hastalığı kişide karakteristik şekil bozukluklarına sebep olur. Çeşitli boyutlarda izler oluşur. Bazı yerlerde bu oluşumlar yara halini alabilir. Yüz bölgesinde özellikle sakalların çıktığı bölgede gözlenmesi sakal seyrekliğine sebep olabilmektedir.

4-)Psikolojik Etmenler

Sakal seyrekliğine sebep olacak günümüzde sıkça gözlenen sebeplerden bir tanesi de psikolojik sebeplerdir. Kişinin psikolojik sorunlar yaşaması hormon dengesini tamamen alt üst edebilir. Bozulan hormon dengesine ek aynı zamanda kişinin sakallarında dökülmeler gözlenebilir. Bu durum aynı şekilde saçlarda da görülebilmektedir.

Kişinin böyle bir durumda psikolojik destek alması gerekli ise ilaç tedavisi görmesi, her daim kendini rahatlatıcı şekilde düşünmesi gerekmektedir.

5-)Travma Gözlenmesi

Sakal ya da bıyık bölgesinde oluşan travmalar, yaralar özellikle dikiş gerektiren oluşumlar bu bölgede sakal çıkmasında azalmaya sebep olmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ