Salamura Peynir Neden Yumuşar?

Salamura Peynir Neden Yumuşar?

Salamura peynirin yumuşaması halinde belirli yöntemlerin tercih edilmesi ve bu şekilde muhafaza edilmesine dikkat etmek gereklidir. Salamura edilmiş peynirlerin hepsinin yapısı farklıdır. Bazıları çok sert iken bazıları ise yumuşaktır. Bu tarz peynirler kişinin ağız tadına göre tercih edilmekte ve kullanılmaktadır. Salamura edilmiş peynirleri bilinen bazı yöntemleri kullanarak yeniden daha sert bir hale getirebilir ve kahvaltılarınızda tüketebilirsiniz.

Salamura peyniri en iyi şekilde muhafaza edebilmek için uygun yer olarak buzdolabını tercih edebilirsiniz. Bu şekilde peynirleri uzun bir süre tüketmeniz mümkün olacaktır. Salamura peynirler iyi bir biçimde muhafaza edilmezse, yumuşar ve çok geçmeden de bozulur. Bu nedenle salamura peynir tüketimi yapacak kişilerin muhafaza etme koşullarını bilmesi gereklidir.

Yumuşak Salamura Peynir Nasıl Saklanır?

Salamura peynirlerin yumuşamasının en büyük nedenlerinden birisi bayat peynir ile yapılmasından kaynaklanmaktadır. Bayat peynir ile salamura edilmiş peynirler kısa süre içinde yumuşar ve bir süre sonra da bozulmaya başlar. Bu sebeple peynirlerin iyi bir yerden alınması ya da evde kendi yapacak kişilerin taze peynir kullanımı yapmaya özen göstermesi gerekmektedir.

Yumuşamış peynirlerin bir diğer sebebi ise düzgün bir biçimde muhafaza edilmemesidir. Yumuşamış peynirleri doğru bir biçimde muhafaza edebilmek için buzdolabında en az 2 ile en fazla 4 derece arası sıcaklıkta saklanmalıdır. Daha fazla sıcaklık peynir için uygun olmayacaktır. Peynirleri dilimleyerek de çabuk bozulmalarına sebep olabilirsiniz. Bunun için kahvaltıda tüketeceğiniz kadar peyniri kesmeniz çok daha iyi bir seçim olacaktır. Bazı kişiler peyniri derin dondurucu içinde muhafaza etmektedir. Bu uygulama da yanlıştır çünkü böyle bir durumda peynirin kendine has tadı bozulacaktır.

Yarı Sert Peynirler Nasıl Saklanmalı?

Peynir türlerinden birisi de yarı sertleşmiş peynirlerdir. Yarı sert olan peynirleri de en iyi koşullarda saklamak önemlidir. Yarı sert peynirin en iyi saklama yeri buzdolabı olacaktır. Buzdolabının 2 ile 4 derece sıcaklık arasında olması peynirler için uygun bir seçim olacaktır. Bu şekilde yarı sert peynirler kısa süre içinde bozulmayacaktır. Yarı sert peynirler içinde kaşar peynirleri de yer almaktadır.

Sert Peynirler Nasıl Saklanmalı?

Sert peynirler çoğu kişinin severek tükettiği ürünlerden birisidir. Sert peynirler içinde birçok farklı peynir türü bulunmaktadır. Sert peynirlerin bozulmasını istemiyorsanız, buzdolabında saklamanız uygun olacaktır. Derin dondurucuda saklamak ve peyniri dilimlemek peynirin yapısal maddesinde bozulmalar meydana getireceği için tavsiye edilmemektedir. Sert peynir türlerinin üst kalın katmanlarını kestikten sonra sıvı yağ ya da bitkisel yağ ile bu açık kısımlara ovalama yapabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ