Salça Lekesi Halıdan Nasıl Çıkar?

Salça Lekesi Halıdan Nasıl Çıkar?

Salçalı yemeklerin yapımı esnasında sıçraması ya da yemek yeme esnasında yemeğin yere dökülmesi sonucunda halıda salçadan kaynaklı leke oluşabilmektedir. Salça lekesine hemen müdahale edilmezse halıda kalıcı bir hal alabilir. Bunu önlemek halının dokularına derinlemesine işlemesinin önüne geçmek için hiç zaman kaybetmeden lekeyi çıkarmaya çalışın.

Salça lekesini halıdan çıkarmak için uygulayacağınız adımlar aşağıda ayrıntılı bir şekilde anlatılmaktadır. Bu adımları dikkatli bir şekilde okuyup, harfiyen yerine getirirseniz, salça lekesinden hızlı bir şekilde kurtulabilirsiniz.

1-)Fazla Kısmı Alın

Salçanın halıya dökülmesinden itibaren hiç zaman kaybetmeden müdahale edin. Öncelikli olarak lekenin derinlemesine işlemesini ve daha fazla yayılmasını önlemek amacıyla bir metal kaşık yardımı ile salçanın halı üzerindeki kısmını dağıtmadan alınız.

Bu işlemi yapmada ne kadar beklerseniz ya da yapmazsanız oluşan salça lekesini çıkarmak bir o kadar zor bir hal alabilir.

2-)Sabunlu Su Kullanın

Pamuklu bir bezi sabunlu su içerisinde iyice ıslatın. Bu işlemin ardından bezin nemini iyice alın ve halının lekeli kısmını silin. Silme işlemini lekenin çok yoğun olduğu kısımdan, az yoğun olduğu kısma doğru dairesel hareketler ile yapınız. Aksi takdirde lekenin daha fazla yayılmasına sebep olursunuz.

3-)Kolonyalı Mendil Kullanın

Kolonya, yüksek miktarda alkol içermektedir. Yüksek orandaki etil alkol leke çıkarıcı olarak kullanılabilmektedir. Evlerde bulunan kolonyalı mendilleri ya da direkt olarak kolonyayı kullanarak halıda kalan salça lekelerini çıkarabilirsiniz.

Bu işlemi de uygularken yine silme yönüne dikkat ediniz. Aynı zamanda hafif kirlenen bezi ya da mendili daha hemen atarak yeni bir bez ile silme işlemine devam ediniz. Aksi takdirde leke yayılarak daha büyük boyutlara gelebilir.

NOT: Halı üzerinde bulunan lekeleri çıkarmak için direkt sıcak su kullanmayın. Sıcak su yerine lekelerin daha kolay çıkmasını sağlamak için ılık su kullanın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ