Şalgam Suyu Lekesi Nasıl Çıkar?

Şalgam Suyu Lekesi Nasıl Çıkar?

Şalgam suyu bazı yörelerde sık sık içilen özellikle akşam yemeklerinde içecek olarak yemeğin yanında mutlaka yer alan bir içecektir. Şalgam suyu yapıldığı şalgam bitkisinin rengine sahip olduğundan dolayı kendine has bir renge bulunmaktadır.

Şalgam suyunun özellikle beyaz kumaşlarda oluşturduğu lekeler ev hanımların en büyük korkulu rüyasıdır. Şalgam suyunun oluşturduğu lekenin çıkarılması için uygulanacak birkaç püf nokta ile artık şalgam lekesi ev hanımlarının korkulu rüyası olmayacaktır. Aşağıda anlatılan adımları harfiyen uygularsanız oluşan şalgam suyu lekelerini kolaylıkla çıkartabilirsiniz.

1-) Kuru Bez Kullanın

Şalgam suyunun leke bırakmaması ya da daha fazla yayılmaması için yapılması gereken en önemli adım kuru bir bez ile dökülen şalgam suyunun dağılmasını engellemektir. Bu sayede şalgam suyunun kumaş tarafından emilmesi de azaltıldığı için lekenin çıkarılması çok daha kolay gerçekleşmektedir.

2-)Taze limon Kullanın

Limon içermiş olduğu sitrik asit sayesinde ufak bir kimyasal reaksiyona sebep olarak şalgam suyunun kolaylıkla çıkmasını sağlamaktadır. Bu sebeple kesilen limon parçalarını direk lekeli bölgeye sürerek ovma işlemi yapabilirsiniz ya da limonları ılık bir suyun içerisine sıkarak bu su ile lekeli bölgeyi silebilirsiniz.

3-)Aspirin Kullanın

Evet yanlış duymadınız. Ağrı kesici etkisi ile yıllardır kullanılan bir ilaç olan aspirin tableti leke çıkarıcı olarak da kullanmak mümkündür. Bu aşamada yapmanız gereken aspirin tableti suyun içerisinde iyice çözmek ve bu su ile lekeli bölgeyi güzelce silmektir.

4-)Aspirin, Sıcak Su ve Karbonat

Alternatif bir yöntem olarak aspirin tablet ve karbonat sıcak suda çözündürerek kullanılabilmektedir. Bu yöntem hem kolay hem etkili olmasından dolayı sıkça tercih edilmektedir. Bu yöntemde yapılması gereken öncelikle aspirin tabletin sıcak su içerisinde çözündürülmesi sonrasında bir çorba kaşığı karbonat eklenmesidir. Bu karışım ile lekelerin kolaylıkla çıktığını gördüğünüzde siz bile gözlerinize inanamayacaksınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ