Sandık Lekesi Nasıl Çıkar?

Sandık Lekesi Nasıl Çıkar?

Sandık lekesi özellikle özenerek yapılan onca emek ile işlenen el işlerinin en korkulu rüyasıdır. Sandık içerisinde uzun yıllar boyunca saklanan eşyalara sandıktan ve havasızlıktan dolayı sararma, renklerde değişme meydana gelmektedir.

Sandık lekesini çıkarmak biraz zahmetli bir iştir. Bu sebeple öncelikli amaç sandık içerisine konulan eşyaların lekelenmesini önlemektir. Bu amaçla genellikle sandık belirli zaman aralıklarında açılır, eşyalar yıkanır ve tekrar sandık içerisine konulur. Bu işlem ne kadar yorucu görünse de düzenli yapıldığı sürece kişiyi birçok yükten kurtarmaktadır.

Eğer sandık içerisinde bulunan eşyalarınız bu aşamayı yapmanıza rağmen lekelenmiş ise oluşan lekeleri çıkarmak için aşağıdaki adımları dikkatlice uygulayınız.

1-)Tuzlu ve Sabunlu Su Kullanın

Sandık içerisinde bulunan ve sararan danteller için özellikle bu yöntem çok etkilidir. Sandık lekesi olmuş eşyaları, tuzlu ve sabunlu tuz içerisinde bir süre bekletiniz.

Bu işlemin ardından eşyaları çamaşır makinesinde uygun sıcaklıkta yıkayınız. Bu işlemin ardından sandık lekesinin kalmadığını gözlerinizle göreceksiniz.

2-)Süt Kullanın

Beyaz dantel ve eşyaların özellikle sandıkta uzun süre durmasından dolayı meydana gelen sararma ve sandık lekelerini çıkarmak için süt kullanabilirsiniz.

Ilık süt içerisine ya da narin eşyaları soğuk süt içerisine koyunuz ve bir süre boyunca sandık lekeli eşyaları bu süt içerisinde bekletiniz. Bu işlem esnasında ara ara eliniz ile eşyaları çitileyin. Sonrasında yıkama koşullarına uygun olarak eşyaları çamaşır makinesinde ya da eliniz ile yıkayınız.

NOT: Sandık lekesi oluşmasını önlemek için sandığa koyduğunuz eşyaları mutlaka muhafaza eden ve hava almasını önleyen vakumlu poşetler içerisinde saklayınız. Bu sayede hem daha az yer kaplar hem de uzun yıllar leke oluşmadan saklayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ