Şarap Açacağı Olmadan Şarap Nasıl Açılır?

Şarap Açacağı Olmadan Şarap Nasıl Açılır?

Şarap şişelerini açmak için kullanılan en doğru yöntem tirbuşon kullanmaktır. Ancak zaman zaman çeşitli nedenlerden dolayı şarap açacağı yani tirbuşon bulunmayabilir. Bu gibi durumlarda tirbuşon olmadan şarap şişelerini açmak gerekir. Şarap açacağı olmadan şarap şişelerini açmak için uygulanabilecek çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemler çoğunlukla mantar ile kapatılmış olan şişelerde uygulanacak yöntemlerdir. Diğer şarapların kapakları plastik kapak olduğu için çevirerek kolaylıkla açılabilir.

Ancak mantar ile kapatılan şarap şişelerini açmak tirbuşon olmaması durumunda zahmetli bir iş gibi gözükür. Uygulanabilecek yöntemlerin doğru şekilde bilinmesi durumunda ise mantar kapaklı şarap şişelerini tirbuşon kullanmadan açmak oldukça kolay olabiliyor. Bu yöntemleri uygulamak için gereken malzemeler ise çakmak, iki adet küçük bıçak, vida ve kerpetendir.

Tirbüşon Kullanmadan Şarap Açma Yöntemleri

1-)Çakmak Kullanarak Şarap Açma

Şarap açacağı olmadan şarap açma yöntemleri arasında en zahmetsiz ve kolay olan yöntem çakmak kullanmaktır. Bu yöntemi uygulamak için gereken tek malzeme çakmaktır. Çakmak kullanarak şarap şişesi açmak istiyorsanız oldukça dikkatli olmanız gerekir. Aksi takdirde şişenin kapağında bulunan mantar size zarar verebilir.

Bu yöntemi uygulamak için öncelikle şişenin kapağının üzerinde bulunan jelatini çıkarın. Ardından şişenin ağız kısmında bulunan mantar ile şarap arasında kalan boşluk kısmını ısıtın. Bunun için öncelikle çakmağınızı yakın ve ardından şişenin bu bölümüne doğru tutun. Şişenin tek taraflı ısınmaması için yavaş yavaş şişeyi çevirerek bu işlemi uygulayın. Şişenin ısınması ile birlikte içeride oluşan basınç mantarın fırlamasını sağlayacaktır. Bu nedenle oldukça dikkatli olunmalıdır.

2-)Bıçak Kullanarak Şarap Açma

Bıçak kullanarak şarap şişelerini açmakta etkili bir yöntemdir. Ancak bu yöntemi uygularken çok fazla dikkat etmelisiniz. Bu yöntem için gereken malzemeler ise iki adet küçük bıçaktır. Bıçaklardan birini dike yakın bir açı ile yani hafif eğimli bir şekilde mantarın içine geçirin. Daha sonra ikinci bıçağı da karşı tarafından aynı şekilde mantarın içine batırın. Bu şekilde hazırlamış olduğunuz bıçakları tirbuşon gibi düşünerek sap kısımlarından tutarak aşağı doğru dikkatli bir şekilde çekerek mantarın yukarı doğru çıkmasını sağlayın.

3-)Vida ve Kerpeten Kullanarak Şarap Açma

Şarap şişelerini açmak için kullanılabilecek yöntemlerden bir diğeri de vida ve kerpeten kullanmaktır. Bu yöntem tirbuşon mantığına en çok benzeyen yöntemlerden biridir. Vida ve kerpeten kullanarak şarap şişesi açmak için öncelikle kapak kısmında bulunan jelatini çıkarın.

Daha sonra vidayı tirbuşon gibi düşünerek hafif eğimli bir açı ile mantarın içine döndürerek sokun. Bu yöntem için kullanacağınız vidanın uzun olması çok daha işlevsel olmasını sağlayacaktır. Bu nedenle olabildiğince uzun bir vida tercih etmeye çalışın. Vidayı yeterli miktarda mantara soktuktan sonra vidanın yukarıda kalan kısmını kerpeten ile sıkıca tutarak çekin. Yeterli kuvvetin uygulanması sonucunda mantar rahatlıkla çıkacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ