Sararan Beyaz Eşyalar Nasıl Temizlenir?

Sararan Beyaz Eşyalar Nasıl Temizlenir?

Evdeki beyaz eşyalar uzun yıllar kullanıma bağlı olarak zaman içerisinde sararır. Bu sararma eşyaların bulunduğu ortamdaki neme ve sıcaklığa bağlı olarak da değişmektedir. Genellikle beyaz eşyalarda meydana gelen sararmanın sebebi kaplama materyalinin hava ile temasıdır.

Sararan beyaz eşyaları beyazlatmak için öncelikli olarak eşyaların özenle kullanılması gerekmektedir. Eşyaların sık sık temizlenmesi sararmanın olmamasını ya da gecikmesini sağlamaktadır.

Sararan beyaz eşyaları temizlemek için aşağıdaki alternatif yöntemlerden herhangi birini kullanabilirsiniz. Sizin için pratik olan yöntemi belirli aralıklar ile uygulayınız.

1-)Ağartıcı Deterjanlar Kullanın

Sararan eşyaların eski renklerine dönmesi için kullanabileceğiniz en etkili yöntemlerden bir tanesi ağartıcı içeren deterjanlardır. Ağartıcı içeren deterjanlar sararan lekelerin hızla düzelmesini sağlayabilmektedir.

Ağartıcı deterjanlar ile temizlik yaparken dikkatli olmanız gereken husus kullandığınız miktarıdır. Fazla miktarda ağartıcı kullanmanız beyaz eşyalarınızın yıpranmasına sebep olabilmektedir.

Pamuklu bir bez ile ağartıcı deterjanı beyaz eşyanıza sürüp bir süre bekleyip ardından durulayabilirsiniz. Bu işlemi ne kadar düzenli ve sık yaparsanız o kadar etkili olur.

2-)Sirke Kullanın

Sirke, parlatıcı ve ağartıcı özelliği olan doğal bir maddedir. Bu maddenin zarar verici, aşındırıcı etkisi az olduğundan dolayı en güvenli uygulanabilecek yöntemlerden bir tanesidir.

Derin bir kap içerisine ılık su koyunuz ve koyduğunuz ılık suyun içerisine bir çay bardağı sirke koyunuz. Hazırlamış olduğunuz sirkeli su içerisinde ıslattığınız pamuklu bez ile beyaz eşyalarınızı siliniz.

Bu işlemden sonra mutlaka duru su ile beyaz eşyalarınızı silin ve ardından kurulayın. Kurulama işlemi kesinlikle unutulmaması gereken bir adımdır, her uygulamadan sonra kurulama işlemi yapılmalıdır.

3-)Cif Kullanın

Cif, sararmış eşyaları beyazlatmak için evlerde ev hanımlarının sıklıkla başvurduğu bir maddedir. Özellikle yağ lekelerinden ve sigaradan dolayı meydana gelmiş olan sararmış beyaz eşyaları beyazlatmak için etkili bir yöntemdir.

Cif ile temizlik yaparken kullandığınız materyalin sert yapılı olmadığına emin olunuz aksi halde beyaz eşyalarda çizik oluşmasına sebep olabilirsiniz. Cif ile temizlik yaptıktan sonra ılık suda ıslattığınız bir bez ile son aşama olarak silmeyi unutmayınız.

NOT: Sararmış beyaz eşyaları temizlemek için seçeceğiniz yöntemde öncelikli olarak sararmaya sebep olan etkeni belirleyiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ