Sararan Fayanslar Nasıl Temizlenir?

Sararan Fayanslar Nasıl Temizlenir?

Fayanslar evimizde birçok bölgede bulunur. Özellikle mutfak ve banyolarda fayans sıkça kullanılır. Bu durum mutfak ve banyo temizliğinde iki kat yük demektir. Çünkü fayanslar sıkça kirlenir ve sararır temizlemek biraz zaman alabilir. Peki sararan fayanslar nasıl temizlenir?

Sararan fayansların temizlenmesindeki ilk püf nokta temizliğin sürekli yapılmasıdır. Özellikle fayanslar arasında bulunan, fayansların yapıştırılmasında kullanılan derz maddesi havadaki nemi çekerek sürekli kirlenmekte ve sararmaktadır. Bu durumun önüne geçebilmek için sık sık temizlik yapılmalıdır.

1-)Deterjan İle temizlik

Deterjan ile temizlik fayans temizliğinde ilk akla gelen yöntemdir. Özellikle yağdan ötürü meydana gelen kirlenmelerde yağ çözücü deterjanlar kullanılabilir ve etkili bir sonuç alınır.

2-) Doğal yöntemler ile temizlik

Doğal yöntemler ile fayans temizlemek denilince akla ilk olarak beyaz sirke gelmektedir. Beyaz sirke fayans temizlenmesinde çok etkilidir. Bir su bardağı beyaz sirkeyi derin bir kaba koyun ve üzerine ılık su ilave edin. Bu karışımla fayansları iyice ovun. Ovma işleminde tel kullanırsanız daha etkili olduğunu göreceksiniz.

Bir diğer yöntem ise karbonat ile ovmak. Karbonatı süngerin ters tarafına dökün ve sararan fayansları güzelce ovun.

Her iki işlem sonunda da duru suyla fayansları temizlemeyi unutmayın.

3-)Fayansların arasındaki derzlerin temizliği

Fayans temizliğindeki en zor an derzleri temizlemektedir. Derzler hemen sararır ve temizlemesi o kadar kolayda değildir. Derz temizliği için piyasa da birçok kimyasal bulunmaktadır. Bunlar genellikle etkilidir.

Derz temizleyici kimyasal maddeleri döküp belli bir süre bekleyip daha sonra ovarak derzleri temizlemeniz gerekmektedir. Bu işlem uzun ve zahmetli gelebilir ancak bu işlemi ne kadar sık yaparsanız harcadığınız süre de o kadar azalacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ