Sararan Mutfak Dolapları Nasıl Temizlenir?

Sararan Mutfak Dolapları Nasıl Temizlenir?

Mutfak temizliği oldukça önemli bir konudur. Çünkü insan sağlığını doğrudan etkileyen bir faktördür. Fakat birçok detay olduğu için de uzun süren zahmetli bir iştir. Ancak doğru yöntemlerle doğru şekillerde yapılan temizlik oldukça fazla zaman kazanılmasını sağlar.

Mutfakta en çok zaman alan ve en çok uğraştıran işlerden biri de sararan mutfak dolaplarını temizlemektir. Çünkü mutfak dolaplarının sararmasına neden olan farklı etkenler vardır ve bu etkenler dolapların çabuk ve sık sararmasına neden olabilir.

Bu etkenlerin başında gelen neden ise ocaktır. Çünkü ne tür yemek yaparsanız yapın her yemekten göze görünen ya da görünmeyen boyutlarda sıçramalar oluşur. Sıçrayan bu partiküller genellikle yağdır. Salçalı yemek yaparken salçalı yağın sıçraması durumu da lekeleri daha belirginleştirir. Bu nedenlerden dolayı da mutfak dolapları sararır. Özellikle kızartma yemekleri dolapların sık sık sararmasına neden olur. Bunun yanı sıra güneş alan mutfaklarda da güneş kaynaklı sararmalar meydana gelebilir. Ancak basit yöntemlerle dolapların sararmasını engellemek mümkündür.

1-)Perde Kullanmak

Eğer güneş alan bir mutfağınız varsa zaman içerisinde mutfak dolaplarının sararması kaçınılmaz bir gerçek halini alır. Bu durumda ne kadar temizlik yapsanız da dolapların sararmasını önleyemezsiniz. Bu nedenle güneş alan mutfaklarda perde kullanımı oldukça önemlidir. Özellikle güneşin yoğun olarak geldiği saatlerde mutfak perdesini kapatmak dolapların sararmasını engellemek için oldukça etkili bir yoldur. Mutfak dolaplarının sararmasının önlemenin yanı sıra diğer mutfak eşyalarınızın da hem sararmaması hem de ömürlerinin uzaması için etkili bir yöntemdir.

2-)Sirke ve Karbonat Kullanmak

Temizlik konusunda etkili bir çözüm sağlayan sirke özellikle de mutfakta karşılaşılabilecek birçok temizlik sorununun en etkili çözümünü sağlar. Sararan mutfak dolaplarını temizlemek için de sirke ve karbonat kullanılarak hazırlanan karışımın oldukça etkileyici bir sonuç verir.

Bunun için 1 fincan sirke ile 2 fincan ılık suyu karıştırın ve üzerine 1 yemek kaşığı karbonat ekleyin. Bu şekilde hazırladığınız karışım ile mutfak dolaplarınızı iyice sildiğinizde tüm kirlerden ve lekelerden arındığınızı fark edeceksiniz. Ancak hazırladığınız karışıma batırdığınız yumuşak bezi iyice sıkarak dolapları silin. Bezin yumuşak olması dolaplara zarar vermemek açısından önemli. Yumuşak bir sünger ile de silebilirsiniz. Dolapları sildikten sonra kabarmaması için üzerinden kuru bir bezle geçip iyice kuruduğundan emin olun.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ