Sararmış Bardaklar Nasıl Temizlenir?

Sararmış Bardaklar Nasıl Temizlenir?

Sararmış bardaklar evlerde annelerimizin sürekli bir çözüm bulmaya çalıştığı, sonuçtan genellikle bir türlü memnun kalamadığı bir problemdir. Peki sararmış bardaklar nasıl temizlenir ? Bu sorunu aşağıda anlatacağımız yöntemler ile artık kolaylıkla çözüme kavuşturacaksınız.

1-) Sararmış bardakları çamaşır suyu ile temizlemek

Özellikle çay lekelerinin sebep olduğu bardaklarda sarı sarı duran lekelerin çıkarılması için sıkça kullanılan bir yöntemdir. Ancak bazı kesimler tarafından sakıncalı görülür. Bu yöntemi kullanırken kullanacağınız çamaşır suyu miktarına mutlaka dikkat ediniz.

Elde yıkadığınız durumlarda bulaşıkları yıkadığınız derin bir kaba bir iki damla çamaşır suyu koyup bardaklarınızı bu su içerinde 2-3 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır. Ancak bu işlem sonucunda bardaklarınızı mutlaka iyice durulayınız.

Eğer bardakları makinede yıkayacaksanız bulaşık makinesinin deterjan gözüne bir iki damla çamaşır suyu koymanız yeterli olacaktır.

2-)Sararmış bardakları sirke ile temizlemek

Sirke bilindiği üzere hem yiyecek olarak kullanılan özellikle turşularda ve salatalarda tat verici olarak kullanılır hem de antiseptik özelliğinden dolayı kullanılan bir maddedir.

Sirke aynı zamanda sararmış bardakların ve tabakların temizlenmesinde de sıkça kullanılır.

Sararmış bardaklarınızı sirkeli suda birkaç dakika bekletmeniz yeterlidir. Bu işlemden sonra bardaklarınızı bol su ile yıkayınız.

Eğer bulaşık makinesinde yıkıyorsanız, bulaşık makinesinin parlatıcı konulan gözüne bir kaç damla sirke koymanız yeterli olacaktır.

3-)Sararmış bardakları karbonat ile temizleme

Son olarak sararmış bardakları karbonat yöntemi ile temizleme de sıkça ev hanımlarının tercih ettiği bir yöntemdir. Bu yöntemde kimyasal madde kullanılmadığı için gönül rahatlığıyla uygulayabilirsiniz. Bu yöntemde kullanılan karbonat insanlar ve çevre için toksik etkili değildir.

Karbonatı süngerin üzerine dökün ve bardağın sararmış yerlerini bu sünger ile ovun. Bu işlem biraz zamanınızı alabilir ancak sonuçtan çok memnun kalacaksınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ