Sararmış Brokoli Yenir mi?

Sararmış Brokoli Yenir mi?

Sararmış brokoli, brokoli seven kişilerin sık karşılaştığı sorunlardan birisidir. Mutfakların en çok sevilen yeşillik türlerinden birisi olan brokoli kısa süre içinde bozulabilir yapısı ile de dikkat çeken bir sebze türüdür. Yeşil ve kıvırcık görünümü ile bilinen brokoli bir süre sonra bozulmaya başlar ve rengi sararır.

Brokolinin bozulmasını anlamanın diğer bir yolu da kokusudur. Brokoli bozulduktan sonra mutfakta çok kötü bir kokuya neden olmaktadır. Brokoli çok uzun süredir mutfakta beklemiyor ve çok kötü kokmuyorsa, sarı yerleri kesilerek kalan kısmı tüketilebilir. Bu durumda herhangi bir sorun yoktur. Brokolinin çok kötü kokması ve çok belirgin bir sararma olması durumunda ise tüketilmeden çöpe atılması tavsiye edilmektedir.

Brokoli Neden Sararır?

Brokoli çoğu kişinin severek tükettiği bir sebze türüdür. Özellikle kadınlar tarafından çok tercih edilen brokoli ile farklı lezzetlerde salatalar yapmak mümkündür. Brokoli ile yapılan çorbalar da çok tercih edilmektedir.

Brokoli satın alındıktan sonra buzdolabı içinde muhafaza edilmelidir. Açık alanda, güneş gören ve rutubetli bir yerde saklanan brokoliler birkaç günlük süre içinde bozulacaktır. Bozulan brokoli yeşil rengini kaybederek sararır ve etrafa kötü bir koku saçar.

Brokoli sararmasının diğer bir sebebi ise yapısal değişime uğramasıdır. Uzun süre kullanılmayan brokoliler bu şekilde kısa süre içinde değişime uğrar. Bu değişim yalnızca kimyasal bir değişim değil, aynı zamanda fiziksel de bir değişim olarak görülebilmektedir.

Brokoli Nasıl Muhafaza Edilmeli?

Lezzetli salatalar ve çorbalar yapabileceğiniz brokolileri en uygun biçimde muhafaza etmeye özen göstermeniz gereklidir. Brokolinin sağlıklı bir biçimde muhafaza edilmesi aynı zamanda tüketim ömrünü de uzatacak bir etken olacaktır. Brokolinin kullanım ömrünü uzatabilmek için buzdolabı içinde kuru bir şekilde muhafaza etmek gereklidir. Islak bir biçimde saklanan brokoliler kısa süre içinde sararacak ve etrafa kötü bir koku yayacaktır.

Brokolinin Faydaları Nelerdir?

  • Brokolinin hem kendisi hem de suyu oldukça faydalıdır. Brokolinin bilinen en büyük faydalarından birisi bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. Brokoli tüketimi yapan kiÅŸilerin vücudu zararlı maddelere karşı korunmaktadır.
  • Brokolinin diÄŸer bir faydası da cilt saÄŸlığını korumasıdır. İçeriÄŸinde çok sayıda vitamin bulunduran brokoli cildi korur ve çok daha parlak bir hale getirir. İçeriÄŸinde yer alan A vitamini cildin tüm zarlarını zararlı ışınlara karşı korur.
  • Brokoli saç üzerinde de olumlu yönde etkidir. Brokoli saçların kısa süre içinde saÄŸlıklı bir biçimde uzamasını ve daha parlak görünmesini saÄŸlar.
  • Sık sık brokoli tüketimi yaparak vücudunuzu kansere karşı koruyabilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ