Sararmış Gömlek Yakası Nasıl Temizlenir?

Sararmış Gömlek Yakası Nasıl Temizlenir?

Gömlek yakalarının temizliği çoğu zaman ev hanımlarının çok fazla emek ve zaman harcadığı uğraşlar arasında yer almaktadır. Gömleklerin yanlış sıcaklıklarda ve yanlış deterjanlar ile yıkanması var olan lekelerin çıkmasını çoğu zaman engellemektedir. Gömleklerin özellikle ten ile temasının fazla olduğu yerler olan yaka kısımları temizlenmesi zor olan yerlerdir.

Gömlek yakalarında oluşan deriden kaynaklı lekelerin ve terden kaynaklı oluşan lekelerin çıkarılması için aşağıda bazı alternatif yollar anlatılmaktadır. Bu alternatif yollardan herhangi birini uygulayabilirsiniz. Ancak uygulama yolunu doğru anladığınızdan ve hiçbir adımı atlamadan yaptığınızdan emin olunuz.

Ayrıca uygulayacağınız yolun gömleğinizin yıkama koşullarına uygun olmasına dikkat ediniz. Gömleğinizi yıkama sıcaklığının üzerindeki bir sıcaklıkta kesinlikle yıkamayınız.

Sararmış gömlek yakalarını temizlemek için kullanabileceğiniz yöntemler;

1-)Sirke Kullanın

Sirke, kimyasal temizleyicilere oranla daha sağlıklı ve daha etkili bir leke çıkarıcıdır. Burada tek yapmanız gereken ılık bir çay bardağı suyu içerisine bir çay bardağı sirke koyunuz. Bu karışımı homojen bir hale getirdikten sonra gömlek yakalarına uygulayın. Bu işlemde en az iki saat bekleyin. Ardından gömleğinizi yıkama koşullarına uygun bir şekilde yıkayınız.

Bu işlemleri gömleklerinizde standart yıkama yaparken sık sık uygulayabilirsiniz. Düzenli yıkama yapmanız durumunda gömlek yakalarınızda oluşan kirler çok daha kolay çıkar.

2-)Limon Kullanın

Limon, içerisinde bulunan doğal asitlerden dolayı çok iyi bir leke çıkarıcıdır. İçerisindeki asitler özellikle yüksek oranda yağ çözücü özelliğe sahiptir. Ense kısmında deriden geçen kir ve yağların çıkarılmasında çok etkili bir yöntemdir.

Burada yapmanız gereken limonu ortadan ikiye bölün ve gömlek yakalarında kirlerin bulunduğu bölüme sürün ve en az bir saat bekleyin ardından gömleğinizi yıkama koşullarına uygun olarak yıkayınız. Yıkama esnasında sıcaklığın çok yüksek olmamasına dikkat ediniz.

3-) Kimyasal Maddeler Kullanın

Piyasada birçok farklı maddenin hemen hemen aynı işlemlerde kullanılan ürünleri bulunmaktadır. Bu ürünlerden herhangi birini kullanarak gömlek yakalarında oluşan lekeleri çıkarabilirsiniz.

Burada kullanacağınız ürünlerin yüksek oranda yağ ve kir çıkarıcı özelliklere sahip olduğundan emin olunuz. Bu kimyasalları kullanırken öncelikli olarak gömleğinizin küçük bir kısmında deneyin ardından bir zarar gözlenmiyor ise gömlek yakalarına uygulama yapınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ