Sararmış Tül Perdeler Nasıl Beyazlatılır?

Sararmış Tül Perdeler Nasıl Beyazlatılır?

Tüller evlerdeki yemek kokularından, sigara dumanından, çeşitli nedenlerden sıklıkla sararmaktadır. Tüllerin sararması çok kolay meydana gelirken tülleri beyazlatmak biraz problem oluşturmaktadır. Peki sararmış tül perdeler nasıl beyazlatılır ?

Tülleri yıkarken mutlaka tüllerin özelliğine göre yıkama talimatlarına dikkat ediniz. Tülleri yıkarken çamaşır makinesi ya da elde ılık suda yıkayınız. Elde yıkanması gereken tülleri kesinlikle çamaşır makinesinde yıkamayınız.

Tülleri çamaşır makinesinde yıkarken genellikle 30 derecede yıkayın. Daha sıcak derecede yıkamak tüllerin zarar görmesine sebep olmaktadır.

1-)Tül beyazlatıcı deterjanlar kullanın

Tülleri yıkarken normal deterjan kullanmak genellikle tüllerin sararmış olan kısımların ağarmasına çok katkı sağlamamaktadır. Bu sebeple genellikle özel olarak tül beyazlatıcı maddelerin kullanılması gerekmektedir.

Bu tül beyazlaştırıcı maddeler piyasa çok farklı maddelere ait olarak bulunmaktadır. Bunlardan herhangi birini kullanabilirsiniz. Çamaşır makinenizin deterjan gözüne koymanız yeterli olacaktır.

2-) Amonyak kullanın

Zorlu sararmış lekelerde amonyak kullanabilirsiniz. Amonyak insan cildine zarar verebilir bu sebeple çıplak el ile dokunmayınız ve eldiven kullanınız.

Belli bir miktar su kaynatınız ve soğutunuz. Bunun için yaklaşık 7-8 litre yeterli olacaktır. Kaynamış soğumuş suya 1 çorba kaşığı toz amonyak koyunuz ve bu su karışımını bir kaba koyunuz ve tülleri bu karışım içerisine basınız, yaklaşık 30 dakika bekleyiniz.

NOT: Tüllerinizi çamaşır suyu ve benzeri kimyasallar içerisinde direk olarak bekletmekten kaçınınız. Bu durum tüllerinizi beyazlaştırmaktan daha çok tüllerin yıpranmasına sebep olmaktadır. Bu sebeple bu işlemi birkaç defa uygulamanız tüllerin yırtılmasına sebep olmaktadır.

Tüllerinizi yıkarken sıcak su asla kullanmayın. Ilık su ile narin programda tülleri yıkayın. Tüllerin sararmasına sebep olan sigaranın hem sağlık hem de tülleriniz için içilmediğinden emin olunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ