Sararmış Tuvalet Taşı Nasıl Temizlenir?

Sararmış Tuvalet Taşı Nasıl Temizlenir?

Tuvalet temizliği hijyen temizliğimiz kadar önem vermemiz gereken bir temizliktir. iyi temizlenmemiş tuvaletlerde milyonlarca mikrop bulunmaktadır. Bu da sağlığımızı ciddi derece etkilemektedir.

Tuvalet temizliğinde iki aşama önemlidir. İlki tuvaleti mikroplardan iyice temizlemek, ikincisi ise sararmış lekeleri gidermek. Peki sararmış tuvalet taşı nasıl temizlenir?

Alaturka Tuvaletlerde Sararmış Tuvalet Taşını Temizlemek

Alaturka tuvaletler temizlenmesi açısından klozetlere göre daha kolaydır. Girinti ve çıkıntısı bulunmaz, kolaylıkla temizlenebilir. Alaturka tuvaletlerin en büyük sıkıntısı suyun geldiği yerde uzun vadede sarı lekeler oluşmasıdır. Bu lekeleri gidermek için öncelikle çamaşır suyu dökünüz genellikle yoğun kıvamda çamaşır suyu tercih ediniz ve yaklaşık yarım saat bekleyiniz. Yarım saat sonunda iyice ovalayınız ve bol su ile durulayınız.

Klozet Tuvaletlerde Sararmış Tuvalet Taşını Temizlemek

Klozet tuvaletleri temizlemek her daim zor olmuştur. Girinti ve çıkıntıların çok fazla olmasından dolayı temizleme hem daha zor hem de daha çok zaman alır.

Temizleme işlemine başlamadan öncelikli olan kişinin kendi sağlığıdır. Bu sebeple mutlaka kendi sağlığınızı korumak için eldiven ve maske kullanınız.

Klozet temizliğinde sararmış tuvalet taşını adım adım temizleme yöntemi;

1-) Sıvı amonyak spreyinden sıkın

Sıvı amonyak spreyini klozetin her yerine iyice sıkınız. Sararmış bölgeler bol miktarda sıkınız. En az 20 dakika bekleyiniz. Bu esnada arada bir fırça yardımı ile tuvalet taşını ova bilirsiniz.

2-)Çamaşır suyu dökün

Sıvı amonyak dökülen klozete 20 dakika sonunda çamaşır suyu dökünüz. Çamaşır suyu dökerken mutlaka dikkat edin dozu fazla kaçırmayın. Çamaşır suyunu da dökünce belli miktar bekleyiniz. Fırçalamayı kesinlikle unutmayınız.

3-) Güzelce durulayın

Çamaşır suyunu da döküp yeterli süre bekledikten sonra durulama işlemine geçebilirsiniz. Bu işlemde bol su kullandığınızdan geride kimyasal madde kalmadığından emin olunuz. Öncelikle sıcak su ile durulama işlemi yapınız. En son soğuk su ile durulayarak işlemi sonlandırınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ