Sarımsak Tozu Ne İşe Yarar?

Sarımsak Tozu Ne İşe Yarar?

Sarımsak halk arasında doğal antibiyotik olarak bilinen oldukça faydalı bir besindir. Gerek beden sağlığı gerek zihin sağlığı açısından oldukça önemli besin değerleri içermektedir. Özellikle de bedene sağladığı faydalar gerçekten de çok fazla ve etkilidir. Bu nedenle düzenli olarak sarımsak tüketmek oldukça önemlidir. Ancak birçok kişi yoğunlaşan günlük hayat koşturmacasında yemek yapmaya pek vakit bulamamaktadır. Bu nedenle de olabildiğince kolay yöntemlere kaçmak isterler.

Sarımsak tozu mutfaklarda yemek yaparken zaman kazanmak açısından da oldukça etkili bir ürün olsa da birçok kişi sarımsak kokusundan hoşlanmadığı için sarımsak tozu tercih etmektedir. Taze sarımsak ile sarımsak tozu arasında hiçbir fark bulunmamaktadır. Taze sarımsağın kullanıldığı her yerde rahatlıkla sarımsak tuzu da kullanılabilir. Ancak sarımsak tozu taze sarımsakların kurutulup öğütülmesi sonucunda tuz ile karıştırılması sonucu elde edilen bir ürün olduğu için sarımsak tozu ile yapılan yemeklerin tuz miktarına dikkat etmek gerekir. Sarımsak tozu sarımsaktan üretildiği için sarımsağın taşıdığı tüm faydaları taşımaktadır.

Sarımsak Tozunun Yararları Nelerdir?

1-)Kanser Hücrelerine Karşı Korur

Sarımsak tozu kanser hücrelerine karşı tam bir kalkan görevi üstlenmektedir. Vücuttan serbest radikallerin ve zararlı toksinlerin atılması konusunda oldukça etkili olan sarımsak tozu bu maddeleri vücudumuzdan uzaklaştırmakla kalmayıp süreci hızlandırarak çok daha kısa süre içerisinde atılmasını sağlamaktadır. Aynı zamanda da oluşmuş olan kanser hücrelerine karşı da oldukça etkilidir. Kanser hücrelerinin yayılmasını önleme özelliği ile kansere karşı etki göstermektedir.

2-)Kemik Sağlığını Korur

Kemik sağlığı açısından da sarımsak tozunun oldukça önemli bir yeri bulunmaktadır. Sarımsak tozu östrojen eksikliğini gidermeye yardımcı olur. Böylece östrojen eksiliğine bağlı kemik bozulmalarının önüne geçme açısından sarımsak tozu tüketimi önem kazanmaktadır. Ancak menopoza girmiş olan kadınlarda kuru sarımsak östrojen eksikliğine neden olmaktadır. Bu nokta göz önünde tutularak sarımsak tozu tüketmek gerekir.

3-)Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

C vitamini açısından oldukça zengin olan sarımsak tozu bağışıklık sistemi için de oldukça önemli bir besindir. C vitamini vücut için oldukça önemli bir vitamindir. Bunun için sarımsak tozu tüketimi vitamin eksikliklerini gidererek bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkı sağlayarak bağışıklık sistemini güçlendirir.

4-)Sindirim Sistemini Korur

Sarımsak tozu lif açısından oldukça zengin bir içeriğe sahip olduğu için sindirim sistemi fonksiyonlarını da korumaktadır. Aynı zamanda da sindirimi kolaylaştırma etkisi bulunmaktadır ve kabızlık gibi sindirim sistemi sorunlarının önlenmesini sağlar.

NOT: Sarımsak tozunu yemeklerde, salatalarda ve çorbalarda taze sarımsak gibi rahatlıkla kullanabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ